Gość portalu: N. napisał(a): > Jestem obecnie uczennicą trzeciej klasy gimnazjum przy ulicy Smolnej. Powiem sz > czerze, ze mam mieszane uczucia. Niektorzy nauczyciele tacy jak pani od biologi > i sa naprawde bardzo dobrzy i moim zdaniem stworzeni do tego aby nauczac. Jedna > kze ślęcze nad ksiazkami do ciemnej nocy dzien w dzien co daje niestety malo za > dowalajacy efekt. Oceny pomimo staran nie odzwierciedlaja pracy ucznia. Zbliza > sie egzamin a my jestesmy dopiero na poczatku podrecznika od chemii przy jednej > godzinie tygodniowo, a i tak wedlug nauczycieli to nasza wina. Statut szkoly t > o zbior zakazow i ograniczen. Za wszystko tak naprawde mozna oberwac. Uczniowie > uciekaja przed dyrektorka ktora powinna moim zdaniem przyciagac do szkoly a ni > e odstraszac. System punktowy jest porazka bo tylko pograza uczniow. Atmosfera > zalezy od rocznika, ale nie jest najlepsza. Markowe ciuchy sa przepustka do pop > ularnosci. > Nie wiem jak uda mi sie dostac do dobrego liceum pomimo bardzo ciezkiej pracy. > Gdyby nie ludzie, ktorych tam poznalam bylabym sklonna zmienic szkole.