Gość portalu: czas na zmiany napisał(a): > Zbliża się koniec roku szkolnego dzieciaki poprawiają stopnie - ,,walka” > ; o każdy stopień .O te nieszczęsne punkty do jakiegoś liceum . > 3 a nie 4 –łzy 4 a nie 5- łzy 5 a nie 6- łzy > Ale to ta nasza reforma .To i czasu nie ma . Zły moment. Można by się zorgani > zować .Każdy by zwolnił swoje dziecko z lekcji i by się poszło ,,grupką” > do tego rudego krzyżaka z Pomorza i jemu podobnym( szkoła z tradycjami wystarc > zy spojrzeć na tab.w szczycie szkoły nie byle jacy uczniowie chodzili i chodzą) > Zahaczając oczywiście o kuratorium i pańcię hrabiankę :)Najwyższa pora … > strajkowali wszyscy: lekarze, pielęgniarki ,policjanci itp. Pora pokazać ,że w > tym kraju jakieś dzieci jeszcze są i rodzice .A nie tylko pańcie i hrabianki w > MEN i kuratorium. Najmądrzejsi. Gdyby nie to ,że moje dziecko(jeszcze o tym ni > e wie)ale będzie się jutro rzucało zdrowo i bezpiecznie z mostu… :)to b > y się ,,grupką” dołączyło .FB te sprawy-poczta pantoflowa-szybciutko. > Też się z tym zgodzę ,że jestem za starym systemem 8+4 .Ja to miałam dzieciństw > o nie to co teraz… Na rower się w tyg. chodziło całą klasą .A jestem wyż > demograficzny .Nas było 30 osób w kl. > A teraz niż …i dalej tyle samo .Jest gorzej niż ja chodziłam za komuny d > o szkoły. > Historia okrojona w całym kraju 1x w tyg.!!! Szkoda ,że nie pół godziny !A prze > cież była wtedy afera… Żeby nie zabierać godzin historii. Ale historia pr > zecież nieważna ,nieistotna. A historia naszego kraju to już w ogóle… n > iepotrzebna .Nauczyciel ciągle w stresie .Pod presją czasu-aby się wyrobić do > testu gim. Jakieś kartki formatu A4 dwie strony drobnym druczkiem zapisane im > rozdaje –konkrety ,esencję .Bo do testu się przyda, że mają się nauczyć& > #8230; Bo i te książki jakieś dziwne dużo ,,obrazków”-jak dla debila:)Ws > zystko szybko …itp. Ale szybko bo mało h historii .To i stopnie… > Ale teraz poprawiają. Dzieciaki narzekają, rodzice ,nauczyciel ciągle w stresie > … Co tego nie było widać…? Jakieś wzajemne… A MEN dalej refo > rmuje. Tylko co? A i jeszcze indywidualne podejście do ucznia ma być…1x w > tyg.30 osób w kl:) Podejść to można …ale do okna. Zdrowo i bezpiecznie r > zucić się chyba z okna:) > Chemia 1x w tyg .Źle jak nauczyciel pyta, źle jak robi sprawdziany – bo > materiał trzeba przerabiać. Chemię trzeba wytłumaczyć. Ale przepytać czy spr. > też .Jak pyta czy robi spr.to źle, że materiału nie przerabia :) > Ale jak to wszystko pogodzić ? W kl. 30 osób .A i jeszcze indywidualne podejśc > ie do ucznia każdego np.: mojego dziecka :) ma być1 w tyg :) Tak źle tak niedo > brze :)Bądź tu mądrym i pisz wiersze. > A jak jeszcze się w klasie trafi jakiś wywrotowiec od czasu do czasu tak jak > mój albo 2-3 to to już nie chemia a Afganistan normalnie się robi:)Reasumując > : to wychodzą właśnie różne kwiatki…a mi jest tylko przykro ,że ta inte > rpretacja ciągle szwankuje :( > Najlepiej zwolnić połowę nauczycieli, szkoły przekształcić w centra handlowe > i parkingi a i jeszcze w parki rozrywki . Będzie wesoło i kolorowo. Utworzyć k > lasy po 50 albo najlepiej po 100 osób –no bo teraz to jest przecież mało > (będą się uczyć w dużym hangarze np.:na torwarze)MEN będzie dalej reformował . > Pańcie hrabianki z kuratorium będą nadzorowały i kontrolowały .Darmozjady ,nie > roby, pasożyty jedne na wiejskiej będą sobie wzajemnie przyznawać premie i nag > rody po 50-60 tyś . A ja będę dzieciakowi kupowała papier do xero żeby przynio > sło do szkoły . Aby nauczyciel mógł sprawdzian wiedzy przeprowadzić mojego dzi > ecka :)I żeby tuszu nie zabrakło w drukarce .Aby polecenia były wyraźne dla m > ojego dziecka .Nauczyciele ,dzieciaki ,rodzice będą na siebie patrzeć ,,wilkiem > ’ .No bo miało być przecież tak wesoło i kolorowo !Oni mogą reformować ch > yba swojego kota.Albo siebie wzajemnie Ale to się u nas niedługo skończy będzi > e tak jak w Grecji! Ja swoje wypociny już na tym forum kończę. >