• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

• Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

mama_kotula  napisała: 

> Ale ja nie do ciebie akurat "piłam". Tylko do Nuis, która jest zbulwersowana, z
> e jej dziecko musi przeczytac AŻ 2 księgi z Biblii (jedne z najkrótszych i dość
>  łatwych w odbiorze, nie mówiąc o tym, że internet kipi od opracowań i interpre
> tacji tychże właśnie ksiąg, bo są w lekturze obowiazkowej w liceum, z tego co p
> amiętam), bo przecież "to" jest nudne (oraz oczywiście, jak wiemy, jest ukłonem
>  w stronę rządu dobrej zmiany - przyznam, ze mnie to najbardziej rozbawiło ;)).
> 
> Rozbraja mnie po prostu fakt, iz ludzie uważają, że dziecku się konkurs niejako
>  należy z marszu, przy wysiłku minimalnym. Nie mówiąc o tym, że jeśli nie pasuj
> e dobór lektur, to przecież nie trzeba brać udziału w konkursie, on nie jest ob
> owiązkowy wszakże. A z tobą, Tagliatelle, się zgadzam. Może powinnam w postach 
> zwyczajnie wskazywać ich adresata, mój błąd.
> 
> Tokarczuk jest dość, powiem, "brudna". I tak - w tym momencie dałabym ją córce,
>  nie dałabym synowi (bo znam wrażliwość obojga moich dzieci) - no ale ponawiam,
>  konkurs jest nieobowiazkowy, jeśli ktoś uważa, że dziecko nie powinno czytać t
> akiej literatury, ma wolny wybór.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się