• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

• Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: gość  napisał(a): 

> Chciałam poprzeć ostatnie miłe komentarze. Trzeba chwalić dzieci i rodziców za 
> sukcesy, bo za tym idzie dużo pracy, czasu i zdolności. Mieszkaliśmy w Anglii i
>  dzieci z dużymi osiągnięciami są popularne i mają mnóstwo kolegów. U nas nie w
> olno mówić, że się pracowało. Samo wszystko przyszło :-), nie wiem kiedy :-).
> 
> Do jan.nowak.7: dzieli się Pan/Pani bardzo ciekawymi informacjami, za co bardzo
>  dziękuję. Nie zgadzam sie jednak z Pana/Pani opiniami na temat zmiany systemu.
>  Proszę spojrzeć na statystyki. Do najlepszych gimnazjów dostają sie dzieci w d
> użej mierze po szkołach podstawowych prywatnych (u mojego dziecka 1/3) . Wynika
>  to z faktu, że dzieci w szóstej klasie, nawet najzdolniejsze, potrzebują wspar
> cia nauczyciela  przy wyborze materiałów, bądź planu przygotowań. W nowym syste
> mie ten etap będzie dla dzieci 14/15 letnich, które potrafią już być samodzieln
> e. Tak było w starym systemie. Każda zmiana ma plusy i minusy i nie będę polemi
> zować z Pana/Pani argumentami. Jednak uważam Pana/Pani stanowisko za bardzo jed
> nostronne i podkreślane w prawie każdej wypowiedzi.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się