• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

• Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

phhappy  napisał: 

> Panie Janie.Nowak.7 czy mógłbym prosić o zadania z tegoż feralnego I etapu z ma
> tematyki? Jak rozumiem ma Pan dostęp do ich treści bądź jeszcze sięga do nich p
> amięcią, a przynajmniej do treści osławionego zadania 12.?
> Tego roku żaden z moich uczniów nie przystępował do konkursu kuratoryjnego - uc
> zę dzieci i młodzież do konkursów (głównie OMG/OM) na korepetycjach - i doszły 
> mnie jedynie plotki o kolejnej wpadce organizatorów tego konkursu.
> Ze zgrozą myślę o najbliższym czwartku i mojej uczennicy, która w ubiegłym roku
>  została laureatką St@sia, za rok może w I gim(VII SP) zostać finalistką OMG(OM
> J), ale jednak teraz podłamać na kuratoryjnym, bo ktoś znów matematykę postrzeg
> a przez biegłość w przekształceniach algebraicznych(te dopiero rozpoczyna - nie
>  uważam ich za niezbędne na tym etapie edukacji i wolę rozwijać umiejętność ded
> ukcji, utrzymania długiego toku myślenia), szybkość klepania algorytmicznych za
> dań i znania narzędzi/schematów z wyższych etapów edukacji. Ogólnie przez te ki
> lka lat nauczania wyrobiłem sobie dość mało pochlebną opinie o konkursie kurato
> ryjnym z matematyki jak i o organizatorach tego konkursu (dostępność do arkuszy
> ,schematów rozwiązań).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się