• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

• Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Ismeril  napisał(a): 

> Brawo! Dokładnie tak. Czas to zweryfikuje.
> Rekrutacja wygląda skandalicznie. Dostarcza to bardzo wielu nerwów tym, którzy 
> się nie dostali gdzie chcieli. Dlaczego? Bo uczniowie z bardzo wysokim wynikiem
>  punktowym podnieśli niebotycznie limit (mówię o tych lepszych gimnazjach). Jak
>  można zgodzić się na to, by wybrać 10 czy 15 szkół (a może i więcej) i by ten 
> sam uczeń widniał na listach przyjętych we wszystkich? Ja wiem, że dobrze jest 
> mieć wybór, ale wszyscy pisaliśmy te listy jakoś według preferencji prawda? Gdy
>  dziecko dostało się do szkoły która jest na pierwszym miejscu na jego liście p
> referencji, nie powinno być brane pod uwagę w innych szkołach. Albo tam idzie a
> lbo do rejonu i już. Jako że takich ograniczeń nie ma jest straszny bałagan.
> 
> Moje dziecko ma sporo punktów. 75,85 to bardzo dobry wynik. I jestem pewna, że 
> w rekrutacji uzupełniającej dostanie się do bardzo dobrego gimnazjum. I wiecie 
> co? Ja jestem z mojej córy bardzo dumna. Wiem, że sobie wszędzie poradzi. Bo wi
> e jak. Przez 6 lat szkoły podstawowej nigdy przenigdy nie musiałam z nią siedzi
> eć przy lekcjach. Przez ostatnie 3 lata nawet nie pytałam czy coś jest zadane. 
> Mam córkę, która dobrze się uczy. Sama się uczy. I robi to tak, by mieć masę cz
> asu na leniuchowanie :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się