lehaim napisał: > panie krajewski ! > > Z uwagą mniejszą lub wiekszą śledzę (małe p) pana refleksje na temat Ameryki i > Bliskiego Wchodu oraz relacji politycznych w Europie. Powoli, choć > systematycznie rysuje mi się obraz globalisty, antysemity, słowianofila w złym > znaczeniu tego słowa, w połaczeniu z hipokryzją i ślepotą historyczną. Pana > odwołania do słowianskości są porażająco głupie. Proszę sobie przypomnieć > miłość Polaków do Ukrainców, Rosjan do Polaków itd. Niestety pozwolę sobie > poskakać po różnych wątkach, ale osobie, tak dowolnie interpretującej fakty jak > > pan to nie powinno przeszkadzać. Po pierwsze: Za czasów Saddama Arabowie, > również pragneli wolności, miłości itd., ale zdecydowana większośc jej nie > miała, ponieważ była zdominowana przez, używając gwary młodzieżowej, ziomali > dyktatora. Przypomnę tylko milion ofiar w wojnie z Iranem oraz około 250 tys. > zamordowanych Arabów błotnych. Porównuje pan polską obecnośc militarną do > okupacji. Dla mnie jest to zwykłe świństwo i nic więcej. Pisze pan o > zdradzie ?? Jak pan smie tak nazywać Arabów, którzy chcieli odsunięcia Saddama > oraz morderców z partii BAAS od władzu. Widocznie rozrywki syna Saddama uznaje > pan również za ciekawe. Np. podróżowanie po Bagdadzie, porywanie kobiet z > ulicy, a następnie gwałcenie i mordowanie. Giną cywile, giną dzieci i kobiety, > to prawda. Ale proszę zobaczyć skąd się rekrutują terroryści i im podobni. Z > grupy etnicznej odsuniętej od władzy. > Po drugie: Jeżeli chodzi o Palestynę panie krajewski, to nigdy takie panśtwo > nie istniało i chociaż rząd Izraela stara się budować państwo > wielonarodościowe, to organizacje terrorystyczne po obu stronach torpedują te > wysiłki. A może wyślemy Żydów na Madagaskar ?????? Obiecałem sobie nie > polemizować z panem więcej, ale nie mogłem nie napisać paru słów w odpowiedzi > na pana stek bzdur i dowolnych porównań oraz interpretacji. Są dwa rodzaje > głupoty, pierszwy wynika z braku wiedzu drugi z nadmiaru. Obawiam, że > przegrzały się panu obwody i to porządnie. > > > Radek z Okólnej