Gość portalu: Irytek napisał: > Przeczytałem sobie Waszą wymianę opinii i ze zdziwieniem stwierdzam , iż droga > od jaj (a za takie uważam pseudo poważne wezwanie do bojkotu coli i ofertę na > forda) do bardzo poważnych wniosków , jest błyskawiczna. > Nie będę również dyskutował z Waszymi argumentami lub "argumentami" .Wszelkie > odwołania do humanitaryzmu , prawa czy poczucia przyzwoitości -w kontekscie > omawianych faktów -to zwykła głupota i dziecinada. Moralność (choć zapytania > Szarego są dla mnie jak najbardziej zrozumiałe) też możecie sobie Panowie > wsadzić. Powiem tak -....kogo to? Nie te realia i nie na ten grunt.Pomimo > wielkich haseł i głośnych zapewnien , jak świat światem , zawsze tzw "Wyższe > wartości" w chwilach takich jak ta , można było sobie w d...wsadzić. Proszę > sobie przeanalizować genezy konfliktów zbrojnych krótko- i długoterminowych. > Jeżeli wyciągniecie prawidłowe wnioski wyjdzie Wam ,że zabijać ,mordować palić > czy odparowywać można pod wszystkimi znanymi hasłami ale......zazwyczaj hasła > te są tylko przykrywką. > No i to by była moja opinia na wzmiankowany...... > Ale ja do Was z jednym pytaniem. Ponieważ pracuś jestem ostatnio ,to nie udało > mi się "złapać" tej informacji która mnie najbardziej poruszyła . A mianowicie > chodzi mi o ostatnią wypowiedź Papieża na temat konfliktu w Iraku.Czy ktoś z > Was coś dokładniej wie o wypowiedzi mówiącej o "...zagrożeniu całej > ludzkości..." ? > pzdr