Gość portalu: Irytek napisał: > Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > > > Dla jasności: Sadam to morderca, łobuz i dyktator. Jeszcze 12 lat temu nie > > > przeszkadzało to jednak, by USA z nim się przyjaźniły. > > Wtrącę swoje 3 grosze , jeżeli można (jejku jak fajnie ,że nie mogę teraz > usłyszeć iż - nie mozna ! ). > Wydaje mi się, że jako niedoszły polityk,Pan Rdaktor nie będzie traktował > takich spraw jak w/w w kategorii problemów moralnych.To domena maluczkich. > > > ONZ to był ład ustanowiony po II wojnie światowej. Nie funkcjonowało to > > najlepiej, ale jakieś prawo międzynarodowe było. A teraz mamy prawo buszu > - > kto > > > > silniejszy bije w mordę słabszych, a reszta powinna wsadzić mordę w kubeł. > > Jak historia tzw Cywilizowanego Świata długa- zawsze tak było, więc w czym > problem? > > > A zaczęło się o "skurwysyńskich" (cytat za "Nie") nalotów na Belgrad, by > > odwrócić uwagę gawiedzi od skandalu z Moniką i cegarem wkładanym między je > j > uda > > > > przez szefa hipermocarstwa. Reszta to kłamstwa i propaganda. > > No tu już nastąpiło przegięcie pały! A to niby jakim prawem określa się tę > resztę , mianem kłamstw i propagandy ? Co ? Może to nie prawda ,że razem z > Billem był w Owalnym jego doradca d/s bezp. narod. ? I może to nie jest prawda > że wsadzano nie tylko cygaro ? > A naloty mogą być skuteczne lub nie. I tu się zgodzę ,że to miano z "NIE" to > kłamstwo i propaganda. > > > > Tak na naszych oczach rozpada się nasz świat. Co wyłoni się z chaosu? Nie > > wiadomo! > > Ja wolę ład (choć czasami nieskuteczny) niż chaos. > > Nieskuteczny ład to właśnie chaos ! Tylko z ładniejszą nazwą. > > > Jeżeli ktoś popiera dążęnia USA do trzymania świata za mordę po trupach > > niewinnych ludzi, to współczuję mu. > > de gustibus non disputandum est ! > > > Ludzie mają prawo żyć, tak jak im się podoba. > > Rozumiem że to prawo dotyczy również Amerykanów i Rządu USA ? > > Jeżeli uważają, że demokracja nie jest im potrzebna, nie można jej im > narzucać. > Dla jasności: mi demokracja podoba się. > Pozdrawiam > Jerzy Krajewski > > Nic dodać i nic ująć. > pzdr