Gość portalu: MACIEJ napisał: > Gość portalu: Krzysztof Homan napisał(a): > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > Proponuję zmienić system promocji nauczyciela . Najważniejszym > > > kryterium jego kwalifikacji powinna być skuteczność nauczania . > > > To ma jak najbardziej sens,niestety nawet w Stanach nie ma to miejsca. > Troche sie dziwie,ze wrociles ze Stanow do Polski,ale jak juz tam jestes,to > moze przybliz forumowiczom system nauczania w Stanach. > Nauczyciel w podstawowce ma 39,000 rocznie na dzien dobry w NYC. > Szkoly sa dosc dobre,a najbardziej pasuje mnie system nauczania. > Zdolniejsze dzieci objete sa systemem DELTA,ktory jest bardzo dobry. > Mam dwoje dzieci w podstawowce w NYC. > > Wszystkie prace domowe musza byc podpisane przez rodzicow codziennie. > W 3 ciej klasie syn testy z matematyki ma w kazdy piatek. > Kazdy test tez musi byc podpisany przez rodzica. > Pisze to dlatego,ze mojego kuzyna syn w Warszawie przychodzi do domu i > oswiadcza rodzicom,ze nic nie bylo zadane. > > Moze by zaczac od najprostszych rzeczy: > Wspolpraca szkola-rodzice. > > > Jak to mierzyć? > > > > Pozdrawiam > > Krzysztof Homan, nauczyciel > > khoman@poczta.onet.pl