Gość portalu: MACIEJ napisał: > Gość portalu: Majka:-) napisał(a): > > > Działania, które obserwuję, świadczą o wręcz przeciwnym kierunku. Niektóre > > > licea założyły klasy gimnazjalne, by wcześniej gromadzić zdolną młodzież. > > Właśnie zaczyna działać ministerialny zakaz tworzenia takich klas. Wolno > > tworzyć "uprofilowane" sportowo, językowo i artystycznie. Dzieci uzdolnion > e > > ogólnie, wszechstronnie mają pozostać w rejonie. Argumentacja? Wg > ministerstwa > > > > jest to "wyrównywanie szans" :-( > > Finaliści centralnego etapu olimpiad przedmiotowych nie będą (projekt Nowe > j > > Matury 2005) nagradzani zwolnieniem z kierunkowego przedmiotu na maturze. > > Pewnie wiedzą za mało... > > W mojej szkole ("rankingowe" LO) ograniczono ilość klas -to "nagroda" wład > z > > miasta za bardzo dobre wyniki szkoły ;-) > > ZARAZ,ZARAZ. > Ja place podatki i to moje dzieci sa w szkole a nie wladz miasta. > W Stanach rzadzimy WE THE PEOPLE i trzebaby to przypomniec kolegom komunistom > we wladzach miasta w Polsce. > Skonczylo sie ze wladza rzadzila. > Czas na samorzady. > Tutaj niemal kazda szkola jest inaczej zarzadzana,nawet jak sa w tej samej > dzielnicy nieopodal siebie. > Bardzo duzo zalezy to od dyrektora szkoly i RODZICOW. >