Gość portalu: Krzysztof Homan napisał: > caerme napisał: > > Zapoznaj się dokładnie z odsyłaczem "+odpowiedz cytujac" ;-( > bo piszesz > > moze zle to zostalo ujete > a ja nie mam pojęcia CO! > > . chodzilo mi o to ze jesli np, jedno ogniwo w > > systemie zcaznie dzialac na innych zasadach to takze pozstale elementy bed > a > sie > > > > zmienialy. > > np : prgram inny i pewne zmiany w podejsciu nauczycieli - wymoga zmiany na > > > rodzicach itd.. > > Rusz kamień, potoczy się lawina. > Możesz wyjąć ich 100, i nic się nie zadzieje. > Trzeba wiedzieć, który kamień. Ja wiem, i stale o tym piszę. > Ale możesz próbować wyjmować inne. Może w końcu kamienie się potoczą. > > Zaraz, zaraz. Mam cię, agencie "światłych" ludzi ;-) > Szkoły pokończyłeś. Z tego co piszesz wynika, że ewentualne potomstwo jest od > nich daleko. To po kiego grzyba roztrząsasz ze mną wątek oświatowy? Uraz z > przeszłości? Idealizm? Nie masz co robić? > Proponuję - pilnuj swojego portfela. Zamiast wymyślać nowe programy i > szkolenia, tworzyć zadania dla innych ludzi, zadbaj o to, byś mógł kiedyś > własne pieniądze przeznaczyć na kształcenie własnych dzieci. Daj też innym taką > > szansę. Jeśli takich ludzi z kasą będzie więcej, zapewniam cię, że powstaną dla > > nich odpowiednie szkoły, z odpowiednimi nauczycielami. Skup się na ograniczaniu > > zabierania ludziom pieniędzy. Zostaw im kasę, wolność wyboru, żądaj > odpowiedzialności. > (Kasować, nie kasować - ten akapit. Jak już jest niech idzie. Zapraszam do > dalszej korespondencji oświatowej) > > Pozdrawiam > Krzysztof Homan, nauczyciel > khoman@poczta.onet.pl