Gość portalu: Krzysztof Homan napisał: > caerme napisał: > > > moze zle opisalem ta grupe ludzi slowem bezrobotni - raczej nalezalo by ic > h > > opisac slowami "nalezy mi sie bo ja..." > > "...mam taki sam żołądek jak ten bogacz, poza tym mam piątkę dzieci." > Ludziom kompletnie w głowach się pomieszało, nie tylko w Polsce. Jeżdżą za > przywódcami mocarstw po całym świecie i krzyczą, że ci nie chcą podzielić się z > > nimi kasą. Uważają powinność zwrotu pożyczek za niemoralną. Przy okazji > demolują miasta. Zwą siebie antyglobalistami - co to znaczy? > Może słyszałeś coś o ruchach feministycznych, homoseksualnych, obrońców > przestępców? > Koniec świata - jak powiedziałby pan Popiołek. > Jest taka filozofia (podzielam ją), która mówi - nic się tobie NIE NALEŻY, z > samego faktu, że pojawiłeś się na tym świecie (pomijam tutaj godność, wolność > jako sprawy oczywiste). Masz prawo sięgać po co chcesz, robić co chcesz, ale > odpowiadasz za swoje działania i zaniechania (jest jedno ograniczenie - nie > możesz czynić krzywdy innym ludziom). > > > pewnie ze to ludzie musza o siebie dbac, tylko inaczej beda dbali i beda > mieli > > inne podejscie jesli: juz od samego poczatku beda uczeni ze wszystko [i > nauka] > > kosztuje i to ich, ze jest konkurencja > > Takie rzeczy wynosi się z domu. > > > ciebie? moja normalna przyszlosc? nic... > > Daj Boże, by była to prawda. Ale pewnie dołożę coś do edukacji Twoich dzieci. > Swoją drogą, ciekawe by było stwierdzenie jaką część moich podatków Ty > konsumujesz, i vice versa ;-) Kto na kim żeruje ;-) > > > ps. pewnie wiesz jak panstwo samo zacheca do kradziezy tylko samymi > przepisami > > podatkowymi i to pochwala,ale to nie ten watek... > > Pochwala?! > Przepisów nie znam i nie zamierzam się w nie wgryzać. Znajdziesz przepis > wygrałeś, nie znajdziesz - twoja strata. Zamiast pracować ludzie szukają > przepisów - paranoja. > Wątek przyjmie wszystko co łączy się ze światłym działaniem ludzi (patrz > początek tego postu). > > Pozdrawiam > Krzysztof Homan, nauczyciel > khoman@poczta.onet.pl