Gość portalu: to_jestem_ja napisał: > > > Być może sytuacja , którą ty opisujesz należy do wyjątków . > #Ujme to tak, systuacje szkolnictwa amerykanskiego znam z autopsji; wiem co > jest wyjatkiem a co nie... 10% studentow na mojej uczelni konczylo szkoly w > USA. I jakos do tej pory nie spotkalam sie z osoba, ktorej opinia o > amerykanskich szkolach publicznych znacznie roznilaby sie od mojej. Sa dobre > szkoly, ale to szkoly wyjatkowe... > > > W Kaliforni szkoła średnia jest obowiązkowa , o jakim ty stanie piszesz ? > #O stanach poludniowych. > > > Od kiedy w stanch pizza delivery boy może zarobić ponad 20K ? > # Moze moze... Skoro facet zmienil profesje to chyba mu sie to oplacalo. Sam > jako jedyny motyw zmiany podawal pieniadze. > > > Zarobki jakich nauczycieli kształtowały się na poziomie 20K? > #To byla srednia pensja nauczycielska dla stanu. Jako ciekawostka - sa jeszcze > 3 stany w USA, ktore placa mniej. (na cnn.com/EDUCATION co jakis czas pojawia > sie aktualne informacje na ten temat, ale zapewne i na stronach rzadowych mozna > > znalezc te informacje). > > Dlaczego ta pojechalam? Bo mialam ochote sie pouczyc w szkole z miedzynarodowa > matura, gdzie zajecia prowadzili dobrzy, ciekawi nauczyciele + byla mozliwosc > wyboru przedmiotow. Poza tym wyjazd pozwolil mi zrozumiec pare spraw, docenic > to co mamy w Polsce, w Europie... Generalnie jestem zadowolona, ze tam bylam, > bo teraz juz wiem jak tam jest naprawde i nie musze polegac na opiniach innych. >