Gość portalu: unsatisfied napisał: > Gość portalu: to_jestem_ja napisał(a): > > > > > > Być może sytuacja , którą ty opisujesz należy do wyjątków . > > #Ujme to tak, systuacje szkolnictwa amerykanskiego znam z autopsji; wiem c > o > > jest wyjatkiem a co nie... 10% studentow na mojej uczelni konczylo szkoly > w > > USA. I jakos do tej pory nie spotkalam sie z osoba, ktorej opinia o > > amerykanskich szkolach publicznych znacznie roznilaby sie od mojej. Sa dob > re > > szkoly, ale to szkoly wyjatkowe... > > To Ty sprawdź , czy Ty fkatycznie w stanach jesteś skoro 90% > ucześzało do szkół nieamerykańskich > > > > W Kaliforni szkoła średnia jest obowiązkowa , o jakim ty stanie pisze > sz ? > Pisałś ,że do 14 roku . To oni są genialni kończąc szkołe > średnią przed 14 > > > #O stanach poludniowych. > > > > > Od kiedy w stanch pizza delivery boy może zarobić ponad 20K ? > > # Moze moze... Skoro facet zmienil profesje to chyba mu sie to oplacalo. S > am > > jako jedyny motyw zmiany podawal pieniadze. > Toć to bzdura . Chyba , że to specjalny deliver z czymś ekstra . > No ale i call girl zarabia wiecej niz belfer , no i co z tego ? > > > > Zarobki jakich nauczycieli kształtowały się na poziomie 20K? > > #To byla srednia pensja nauczycielska dla stanu. Jako ciekawostka - sa > jeszcze > > 3 stany w USA, ktore placa mniej. (na cnn.com/EDUCATION co jakis czas poja > wia > > sie aktualne informacje na ten temat, ale zapewne i na stronach rzadowych > mozna > Ja się pytam z jakimi kwalifikacjami ? > A strone rzadową sama przejrzyj , bo niepełne masz i > sprzeczne informacje > > > znalezc te informacje). > > > > Dlaczego ta pojechalam? Bo mialam ochote sie pouczyc w szkole z > miedzynarodowa > > matura, gdzie zajecia prowadzili dobrzy, ciekawi nauczyciele + byla mozliw > osc > > wyboru przedmiotow. Poza tym wyjazd pozwolil mi zrozumiec pare spraw, doce > nic > > to co mamy w Polsce, w Europie... Generalnie jestem zadowolona, ze tam byl > am, > > bo teraz juz wiem jak tam jest naprawde i nie musze polegac na opiniach > innych. > > > Przecież Ty mi bzdury piszesz . A kaftanik masz ? Przegrzła łepetynka > w polskiej szkole i jakaś klepka odpadła ?