mike-great napisał: > Właśnie - nienormalni ludzie mają normalne psy, które, w myśl zasady "kto z kim > > przestaje takim się staje" też nienormalnieją (głupieją) poprzez bicie, złe > traktowanie, głodzenie, albo nadmierne pasienie, dawanie im psich sterydów, i > szkolenie/trenowanie do walk, i wzbudzanie w nich agresji/nienawiści do ludi i > innych psów. Poziom REAKTYWNOŚCI u Amstaffów jest o wiele wyższy niż u pudla > czy jamnika, i jeśli źle psa szkolisz/socjalizujesz to zrobisz z > niego "mordercę". Ale to wina człowieka-bestii, a nie psa, on jest Bogu ducha > winny. > > krenglik napisał: > > > Mam psa i jestem zdania, że pies mający ponad 20kg masy ciała powinien by > ć > > objęty szczególną kuratelą. Opiekunowie psa powinni przejść badania > > psychologiczne, psa też ktoś powinien sprawdzić pod kątem agresji. > > Co więcej jestem nawet zgodny zapłacić większy podatek za swojego psa niż > > właściciel powiedzmy jakiegoś jamnika, bo jak mój pies postawi kloca to j > est > co > > ś... > > > > Byłem ostatnio u koleżanki mojej dziewczyny. Wpadło do niej akurat dwóch > kolesi > > z pieskiem i pitbulem. Kolesie to oczywiscie dresiki. Bardzo się podnieca > li, > że > > pieska puścili na walki psów i pies pogryzł jakiegoś czworonoga. Bardzo i > ch > > fascynował temat, chyba mają nowe hobby zamierzają nawet kupić dla psa > odżywki. > > Tak więc sądząc po fakcie ilu takich debili ma duże psy jestem zdania, że > > należałoby im je odebrać jeśli są nienormalni.