• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

chatka_  napisała: 

> Figi w nalewce! Poezja! Mozna je tez gotowac w winie czerwonym wytrawnym z 
> miodem (trzy lyzki na pol litra wina). Kiedy wino z miodem sie zagotuje, 
> dodajemy pol kilo suszonych fig i gotujem na malym ogniu, az figi zmiekna i 
> nabiora tuszy. Potrwa to okolo godzine. Figi studzimy, a sos jeszcze chwilke 
> gotujemy by zgestnial (odparowal). Podajemy z lyzka bitej smietanki zaparwionej
>  
> likierem z czarnej porzeczki... niebo w buzi!:)
> Przepis wg Tadeusza Pioro (przekroj 39/2002) 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się