• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

psuja5  napisał: 

> 1)w zależności od gęstości i "osadów": drobne sitko, potem np. kilka warstw 
> gazy, potem może być wata lub filtr do kawy no i duuużo cierpliwości(w 
> międzyczasie można przecież próbować); można po każdym etapie filtrowania 
> poczekać np. kilka dni, aż się odstoi i zlać delikatnie, a to co zostało 
> filtrować dalej itd.; dobrze jest co jakiś czas zmienić ("zapchany") materiał 
> filtrujacy no i nie przesadzić z próbowaniem; powodzenia i cierpliwości. 2) w 
> zależności od zapotrzebowania co do ilości: mogą być duże lub bardzo duże słoje
>  
> (z możliwością szczelnego ich zamykania)lub (tak teraz mam)5 lub 10 l. 
> szklane "balony" z węższym i szerszym otworem (np. do pigwówki)- oczywiście z 
> odpowiednimi korkami.Jest to jednak pewien wydatek,ale chyba ostatecznie się 
> opłaci. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się