pieronski_hanys napisał: > > Wsadz sobie ten ranking gdzies.. > > Jeśli obiektywny ranking tygodnika, który nie jest stroną nie jest dla Ciebie w > iarygodny, to o czym my tu rozmawiamy? > > > i przes > > tań zbawiać SCI w ramach duzego Gornego Slaska.... > > Nie chcę nikogo zbawiać, jeśli już to uświadomić, że przed XVIII wiekiem dla ws > zystkich mieszkańców Śląska i okolic było oczywiste, że Księstwo Cieszyńskie, B > ielskie i Opawskie są częścią Górnego Ślaska. > Od XVIII wieku zaczął się podział na Śląsk Górny - Pruski i Cieszyński - Austri > acki. > > Moim zdaniem duże woj. górnośląskie z Bielskiem(-Białą), Cieszynem, okręgiem ka > towickim, ROWem, Kędzierzynem i Opolem, uwzględniające różne tożsamości etniczn > e to dobry pomysł. Nie mam prawa tego tu napisać? Zabraniasz mi? > > > jakby bylo rozowo nie byloby odp > > ływu demograficznego, inwestowaloby wiecej firm BPO/IT, ruszylaby dewelop > erka.. > > W południowach dzielnicach Katowic ciągle powstają nowe osiedla, podobnie w Tyc > hach, czy Gliwicach. Przyjedź w letni weekend na ulicę Mariacką w Katowicach al > bo Zwycięstwa w Gliwicach - zdziwisz się jakie tłumy są ulicach przez całą noc. > > > Opierasz swój pogląd GOP o mgliste badanie ekonomiczne. Ja wiem lepiej jak jest > , bo tu mieszkam. Nie piszę Ci jak jestem w Bielsku, bo bywam tam rzadko, choć > wrażenia raczej pozytywne. > > GOP wymaga restrukturyzacji, ale na szczęście coś ruszyło do przodu. > > > > > > >