Gość portalu: z Bielska-Bialej napisał(a): > pieronski_hanys napisał: > > Nie chcę nikogo zbawiać, jeśli już to uświadomić > > odkad Krzyzacy chcieli zbawiac i uswiadamiac ciemny lud to do teraz widac tego > pozostalosci :) > > Nam nie trzeba uswiadomienia bo my jako tako pismienni a i swoje zdanie mamy.Ma > nipulacje historia i tworzenie bytow wirtualnych typu "Panstwo Wielki Slask" um > iemy odroznic od rzeczywistosci. > > > > Moim zdaniem duże woj. górnośląskie z Bielskiem(-Białą), Cieszynem, okręg > iem ka > > towickim, ROWem, Kędzierzynem i Opolem, uwzględniające różne tożsamości e > tniczn > > e to dobry pomysł. Nie mam prawa tego tu napisać? Zabraniasz mi? > > gdzie Rzym a gdzie Krym ? > > Opole,Kedzierzyn,Cieszyn ,Bielsko-Biala ??? dorzucmy jeszcze Paryz ,Moskwe,Berl > in...i na dokladke Kamczatke > ... to nawet nie sciencie-fiction tylko czysta fantasy . > > Te wasze "echt" gurnoslunskie miasta same nie potrafia sie dogadac w tak podst > awowych sprawach jak komunikacja czy zadbac o srodki na wazne spolecznie projek > ty ( przez nieudolnosc stacono 600 milionow na budowe spalarni smieci) a chceci > e zbawiac innych,ktorzy sobie tego nie zycza. > > Bron nas Panie od takich "zbawicieli"