Gość portalu: FANTASTYCZNY napisał(a): > Z dedykacją dla byłej pracownicy, panny M. > > > Malowane na niebiesko okiennice > w avio robotnicy zmieniają ściernice, > na podwórzu kundel biały > pręży się jak bury kot, > a twe oczy tak się śmiały > bo patrzyłaś mi wprost, > nie wróżyłaś z mojej ręki, nie pytałaś, > małą stawkę dałaś, bajerowałaś i kłamałaś, > w hale mnie powiodłaś > między maszyny zwiodłaś, > i zacząłem swoją żenną piosnkę śpiewać: > > Rzeki oleju przepłynąłem > góry startych ściernic pokonałem > wielkim lasem strusi szedłem > nocy na trzeciej zmianie nie przespałem > żeby ciebie spotkać > w małym kącie świata > by lepszą stawkę dostać > na calutkie lata. > > Powiadają przyjaciele że za blohmami > powiadają przyjaciele że za camutami > urzęduje młoda pięknolica > która wróży z chipowych kart > to jakaś czarownica > to nie żart > czemu myśmy się twych czarów nie bali > czemu wcześniej czarownicą cię nie nazwali > już wiemy, że avio użyło twą urode > abyś nią przyćmiła rekrutanta lejąc mu wode ... > > > Rzeki oleju przepłynąłem > góry startych ściernic pokonałem > wielkim lasem strusi szedłem > nocy na trzeciej zmianie nie przespałem > żeby ciebie spotkać > w małym kącie świata > by lepszą stawkę dostać > na calutkie lata.