Gość portalu: emas napisał(a): > Jak był przetarg organizowany przez komornika, to było wiele zapytań do UM o > plan zagospodarowania przestrzennego tego terenu. Odpowiedź była zawsze jedna i > z tego co wiem nie było możliwości zmiany przeznaczenia tego terenu. Dlatego > wszyscy się wycofali poza ABC. Ja wiem, że chodzi tu o bardzo duże pieniądze > zarobionych bez żadnego nakładu, trudu, produkcji itp. Dziwię się mieszkańcom > Krubina, że tak się obawiają tego przemysłu. Jak powiedziałem prędzej palmy i > kaktusy na deptaku wyrosną niż będzie tam przemysł. Żeby coś produkować to > trzeba się choć trochę znać. Podziwiam dzielnych pretorian WW którrzy walczą > dzielnie na tym forum w jego imieniu. Nie dziwi mnie, że 70% społeczeństwa nie > rozumie podawanych informacji w Wiadomościach, jak nie dostrzegają tu > przynajmniej konfliktu interesów. Jeśli miała być dzielnica mieszkaniowa, to > miasto mogło wykupić ten teren od komornika, podzielić na działki i sprzedać > mieszkańcom a zarobione pieniądze przeznaczyć na mieszkania socjalne, żłobki, > ulice etc.