andrzejusa napisał: > tez mam taka nadzieje Danny! > > a teraz przepis na najlepszy bigos dla tych co rano potrzebuja > cos ostrzejszego,i nie tylko dla nich!!! > > skladniki: > -kg kiszonej kapusty z foliowego woreczka > -pol duzego peta podwawelskiej > -20 dkg wedzonego boczku > -30 dkg miesa wieprzowego lub wolowego chudego > -maly sloiczek krojonych pieczarek > -6 grzybow suszonych > -5 listkow bobkowych > -8 ziarenek ziela angielskiego > > zadnej soli!!! > -wegeta lub ziarenka smaku do smaku > -pol lyzeczki ostrej papryki(plaskie pol lyzeczki) > -6 pociadniec z butelki magi takich pelnych. > > kapuste z woreczka razem z woda do garnka, > (nie wylewac soku z kapusty , nie plukac) > > dodac lisc bobkowy i ziele angielskie i go towac co naj mniej 50 min, > dodac rozmoczone grzyby suszone razem z woda z grzybow > w tym czasie mocno obsmarzuc mieso ,boczek i kielbase i pieczarki ze sloika > kazde osobno na niewielkiej ilosci tluszczu, > > dodac ziarenka smaku i magi(obojetnie kiedy), > wrzucic wszystkie smazone skladniki w kolejnosci: > > boczek wedzony , pokrojony oczywiscie > po 10 min.mieso, > po nastepnych 5 min kielbasei pieczarki. > > wymieszac , poprobowac. > > miesa ,boczku, kielbasy,piecarek nie solic! > > jak stwierdzicie ze kapusta jest ugotowana, > mozna jesc! > > chce zaznaczyc, > ze smak mojego bigosu, > dochodzi do granic mozliwosci czlowieka, > jest bardzo kwasny i bardzo slony i ostry! > > zareczam:da sie spokojnie zjesc, > a dzien po imprezie smakuje super!!! > > dzieciom nie radze dawac: za ostry! > > smacznego!!!!!!!!