• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

andrzejusa  napisał: 

> tez mam taka nadzieje Danny!
> 
> a teraz przepis na najlepszy bigos dla tych co rano potrzebuja
> cos ostrzejszego,i nie tylko dla nich!!!
> 
> skladniki:
> -kg kiszonej kapusty z foliowego woreczka
> -pol duzego peta podwawelskiej
> -20 dkg wedzonego boczku
> -30 dkg miesa wieprzowego lub wolowego chudego
> -maly sloiczek krojonych pieczarek
> -6 grzybow suszonych
> -5 listkow bobkowych
> -8 ziarenek ziela angielskiego
> 
> zadnej soli!!!
> -wegeta lub ziarenka smaku do smaku
> -pol lyzeczki ostrej papryki(plaskie pol lyzeczki)
> -6 pociadniec z butelki magi takich pelnych.
> 
> kapuste z woreczka razem z woda do garnka,
> (nie wylewac soku z kapusty , nie plukac)
> 
> dodac lisc bobkowy i ziele angielskie i go towac co naj mniej 50 min,
> dodac rozmoczone grzyby suszone razem z woda z grzybow
> w tym czasie mocno obsmarzuc mieso ,boczek i kielbase i pieczarki ze sloika
> kazde osobno na niewielkiej ilosci tluszczu,
> 
> dodac ziarenka smaku i magi(obojetnie kiedy),
> wrzucic wszystkie smazone skladniki w kolejnosci:
> 
> boczek wedzony , pokrojony oczywiscie
> po 10 min.mieso,
> po nastepnych 5 min kielbasei pieczarki.
> 
> wymieszac , poprobowac.
> 
> miesa ,boczku, kielbasy,piecarek nie solic!
> 
> jak stwierdzicie ze kapusta jest ugotowana,
> mozna jesc!
> 
> chce zaznaczyc,
> ze smak mojego bigosu,
> dochodzi do granic mozliwosci czlowieka,
> jest bardzo kwasny i bardzo slony i ostry!
> 
> zareczam:da sie spokojnie zjesc,
> a dzien po imprezie smakuje super!!!
> 
> dzieciom nie radze dawac: za ostry!
> 
> smacznego!!!!!!!! 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?