Gość portalu: Pewex napisał(a): > głupiś. Nie generalizuj. Nie wszyscy Polacy. Jestem nim a myślę że Pospieszalsk > i to podła manipulująca gnida, doskonale wpisujaca się w mentalność cenzorów PR > L'u, z tym że dziś z socjlalistów stanął za Dżej Kejem. > > Jako Polak sprzeciwiam, sprzeciwiałem i sprzeciwał się będę pochowaniu El Keja > na Wawelu, to nie jego miejsce. Oceniamy go JAKO PREZEYDENTA nie jako człowieka > . Oceniamy przez pryzmat funkcji jaką pełnił a czy nie lubił sobie pożartować. > Jako prezydent był fatalny, jako człowiek nie znałem go i o tym nic powiedzieć > nie mogę. > > Wajdy nie lubię i to bardzo. Nie jest dla mnie reżyserem tak znakomitym jak cho > ciażby Polański. Filmy Wajdy to filmy na jedno kopyto. Są to poważniejsze, udaj > ące intelektualne i trudne w odbiorze filmy na kształt hollywoodzkich produkcji > , gdzie w tle, chociaż niezauważalna dumnie powiewa ichniejsza flaga. > > Pospieszalki jak i Rydzyk nie stawiają niewygodnych pytań ani też nie podnoszą > drażliwych kwestii. Są tendencyjni do wyrzygania. Nie cechują się nawet cieniem > obiektywizmu, który to pozwalałby na wyrobienie sobie, w kontrowersyjnych kwes > tiach, własnego poglądu. Nie przedstawiają faktów a mówią jak je interpretować, > jedynie słusznie...zresztą jak ten uwielbiany przez Ciebie Kościół. Przez lata > istnienia najpierw cesarz rzymski wybrał biskupów, którzy to wybrani przez nie > go wybrali cztery ewangelie odrzucając i niszcząc (cudem przetrwały) pozostałe. > Następnie zabronił czytać i sam zaczął ustanawiać przykazania oraz interpretow > ać coby owieczki nie zaczęły samodzielnie myśleć.