Gość portalu: novy napisał(a): > Jestem oburzony zamiarem wprowadzenia zakazu przewożenia rowerów w publicznym t > ransporcie zbiorowym, a takim jest transport miejski w Kielcach. Za organizację > transportu odpowiada ZTM, jeśli więc w ZTM pomysł zakazu powstał lub jeśli ZTM > taki pomysł popiera, to powiem otwartym tekstem : zasługi, zasługami ale już n > astała pora,...... chyba na nowe koncepcje. > Właścicielem publicznego transportu zbiorowego, samorządu, miasta są obywatele > tego miasta. Prezydent, radni są tylko przedstawicielami mieszkańców i nie powi > nni działać wbrew woli mieszkańców. Tym bardziej wbrew zdrowemu rozsądkowi. > Dzisiaj w ramach ściany wschodniej mamy wydatkować duże pieniądze na szlaki row > erowe i promować region jako sprzyjający turystyce rowerowej. Wprowadzenie zaka > zu przewozu rowerów w stolicy regionu turystycznego jest golem samobójczym do w > łasnej bramki. Chyba radni nie chcą sabotować polityki rozwoju własnego regionu > . Mam nadzieję, że radni i pomysłodawcy nietrafionego pomysłu, wycofają się ze > stanowiska i spojrzą na rowery innym spojrzeniem. Inaczej skompromitują nie tyl > ko samych siebie ale całe Miasto Kielce. > Wyobraźcie sobie jakby w Zakopanym wprowadzono zakaz przewożenia nart w autobus > ach. w mojej ocenie tak samo może wyglądać zakaz przewożenia rowerów w autobusa > ch kieleckiego MPK.