Gość portalu: absolwentttt napisał(a): > Witam wszystkich! Sam jestem absolwentem tej szkoły sprzed kilku jeszcze lat. > Jeśli chodzi o klasy dwujęzyczne, to i tak minimum 50 % musi się odbywać w > języku polskim. Faktem jest, że wszyscy uczniowie z tej szkoły dostają w > zasadzie na te studia, na które planowali. Na przykład wszystkie te osoby, > które idą na medycynę, dostają się na nią. Szkoła (jak rzadko która w Łodzi) > stwarza uczniom mozliwości wielu wyjazdów zagraniacznych za bardzo niewielką > kwotę peiniędzy. Czasem nawet zupełnie za darmo. Myślę, że istotne jest to, że > jest to szkoła bardzo otwarta na ucznia i dająca mu duże możliwości rozwoju > (zawsze zdarzają się oczywiście tacy, którzy tego nie dostrzegają, bo z zasady > są nastawieni na "nie"). To, co mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć, to > to że większośc nauczycieli to nauczyciele młodzi (i dziwi mnie wypowiedź > jednego z kolegów na forum). Nauczyciele stanowią zespół świetnie > przygotowanych ludzi (oczywiście jak każdy miewają dni lepsze lub gorsze, ale > tak jest w każdej ze szkół). Nie da się zaprzeczyć, że budynek szkoły jest > stary, ale za to "ma swoją duszę" i jest jedyny w swoim rodzaju. Oczywiście > remonty są konieczne, ale w której szkole nie są.Zarówno język niemiecki, jak i > > angielski są nauczane na wysokim poziomie i jeśli tylko ktoś chce, to ma szansę > > się tego języka bardzo dobrze nauczyć. Myslę, że jeśli przyjdziecie obejrzeć > sobie sami szkołę, nikt wam problemów robił nie będzie. A może ktoś chce sobie > poczytać o szkole, jak sama o sobie pisze www.8lolodz.neostrada.pl/. > Pozdrawiam