Gość portalu: Obiektywny napisał(a): > > Głosowałem na PiS. > > A ja głosowałem na ludzi, nie na partie ;-) > > > Też nie lubuię Leppera ale obecnie jestb smutną koniecznością. > > To nie jest konieczność, tyllko dobrowolny wybór. Zobacz co dzisiaj się dzieje. > Nie chcą wyborów, bo > boją się utracić władzę. Za to są w stanie zadawać się z ludźmi którzy w normal > nym kraju siedzieliby w > więzieniach, a nie w sejmie. I nie chodzi nawet o sprawę Anety i Łyżwińskiego. > > > A co tej Anety - to wkurza mnie jej sztuczne wybielanie... media próbują > robić > > sprawę czarno białą - zły Łyżwiński i dobra Anetka. > > Nie tak do końca. Kobieta ryzykuje publiczną banicję i konsekwencje prawne swoi > ch zeznań. Sądzisz, > że w takiej sytuacji zdecydowałaby się kłamać? Ja nie mmam wątpliwości. Ona jes > t nikim, zwykłym > obywatelem w przeciwieństwie do Łyżwińskiego. To raz. Prawda jest taka, że zaws > ze broni się > słabszego, a bardziej krytycznie ocenia osoby sprawujące publiczne funkcje. Bo > one powinny być > autorytetami. Nikt nie wybiela kobiety. Może odnosisz takkie wrażenie, ale prze > cież same jej > wypowiedzi podważają jej reputację. Tak więc nie przesadzaj. > > > Co do testów DNA - bez przesady - nikt nie pójdzie na takie ryzyko, żeby > je > > fałszować -nie tak trudno byłoby zdobyć np. włos Łyżwinskiego i zrobić > > alternatywne badania. Łyżwińskie musiałby sie pilnować do końca życia z k > im się > > spotyka, komu podaje rękę itd.. > > Mylisz się. Badanie DNA to jest badanie dobrowolne, trzeba się na nie zgodzić, > tak więc nikt 2gi raz nie > będzie ich wykonywał. Nikt nie ma prawa ich wykonać Łyżwińskiemu bez jego wiedz > y. Ryzyko jest > ogromne, ale nie zapominaj, że Samoobrona ma duuużą kasę. Mam nadzieję oczywiśc > ie, że procedury > badania wykluczają takie manipulacje, ale pewności nie mam, bo ich nie znam. > > > Masz nadzieję że PiS straci na koalicji z Lepperem - co maił stracić już > > stracił, teraz raczej odrabia bo w PO wewnętrzne walki i koalicja z SLD.. > . > > PO nie jest idealną partią, ale przesadzasz z koalicją z SLD. Spójrz bardziej o > biektywnie na to wszystko, > a nie z pozycji wielbiciela PiS. Mi podobają się pewne działania tej partii, d > oceniam próby rozbijania > grup przestępczych, CBA itp. Widać jednak, że nic nie robią, żeby wyjaśnić ciem > ne interesy i > przestępstwa polityków Samoobrony. Dlaczego np. Beger nie siedzi w pace za fałs > zowanie podpisów? > Sprawa dziwnie się rozmyła, nie sądzisz? Czy twoim zdaniem mają zatem prawo mów > ić o odnowie > moralnej? IMO zdecydowanie nie, to obłuda i kropka.