Gość portalu: moniczka napisał(a): > Gość portalu: kowianeczka napisał(a): > > O nie kochana, jak nie chcesz się bawić w legalne zatrudnianie, ZUS-y i p > odatki > > , to masz wyjście - korzystać z usług firm sprzątających. Takowe istnieją > , więc > > masz taką możliwość. Ale ty wybierasz działanie sprzeczne z prawem, czyli > niel > > egalne zatrudnianie kobiet, bo chcesz by cię to taniej wyniosło. Tłumacze > nie po > > dobne do tego: po co mam kupować markową odzież w sklepie i płacić więcej > , jak > > mogę kupić oryginalną, ale pochodzącą z kradzieży odzież na bazarze po ta > ńszej > > cenie. > > A ty jesteś jasnowidz i wiesz co wybieram i dlaczego. Wyobraź sobie że > rozglądałam się także wśród firm sprzątających ale żadnej nie opłacało się do > mnie dojeżdżać, bo za daleko. Tylko jedna firma chciała dojeżdżać do mnie, ale > pani właścicielka: "wszystko wysprzątamy, ale nie prasujemy, nie ukłądamy w > szafach i nie myjemy lodówki" - dlatego podziękowałam i zatrudniłam dziwczynę z > sasiedztwa. > Nie pytałam jej czy ma działalność czy nie tylko ile chce za tę pracę. Mnie nie > interesuje czy ona odprowadza podatki czy nie, to jej sprawa. Tak samo kiedy id > ę > do sklepu nie sprawdzam czy sprzedawca jest legalnie zatrudniony, czy na czarno > . > Nie jestem w stanie rozliczać ZUS-u każdemu z kogo usług korzystam, to bzdura. > Tym bardziej że tak jak napisałam - prowadzę dom a nie firmę. > > > Kominiarz przychodzi raz w roku, ale pani do sprzątania > > przychodzi kilka razy w tygodniu. Gdyby kominiarz też przychodził kilka r > azy w > > tygodniu, to pewnie też być zrezygnowała z usług firmy kominiarskiej i za > trudni > > ała kominiarza na czarno, bo o wiele taniej by cię to wyniosło. > > To są już twoje dziwne domysły wzięte z sufitu. Jasne - szukałabym kominiarza i > pytała -czy pan odprowadza podatki? Tak? To ja rezynguję. :-)))