Gość portalu: kowianeczka napisał(a): > Gość portalu: moniczka napisał(a): > > Nie pytałam jej czy ma działalność czy nie tylko ile chce za tę pracę. Mn > ie nie > > interesuje czy ona odprowadza podatki czy nie, to jej sprawa. Tak samo ki > edy id > > ę > > do sklepu nie sprawdzam czy sprzedawca jest legalnie zatrudniony, czy na > czarno > > . > > Nie jestem w stanie rozliczać ZUS-u każdemu z kogo usług korzystam, to bz > dura. > > Tym bardziej że tak jak napisałam - prowadzę dom a nie firmę. > > Jesteś jakaś odrealniona, kompletnie nie znasz prawa pracy. OBOWIĄZEK PŁACENIA > SKŁADEK OBCIĄŻA PRACODAWCĘ, A NIE PRACOWNIKA! W układzie: dziewczyna z sąsiedzt > a a ty, to właśnie ty jesteś pracodawcą w świetle prawa, a ona pracownikiem. W > układzie: firma sprzątająca a ty, ty jesteś konsumentem. I żadne twoje pseudote > orie nie zmienią istniejącego prawa. > > Przecież każdy potrafi odróżnić firmę od osoby prywatnej, i mniemam, że ty też > powinnaś to robić, jeśli masz choć przeciętne IQ. Jak korzystasz z usług firmy, > nawet jak jest ona jednoodobowa, to składki cię nie musza interesować, ale jak > zatrudniasz osobę prywatną, to tak, bo w świetle prawa JESTEŚ PRACODAWCĄ.