• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

• Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Sprzatajaca  napisał(a): 

> Ile osob tyle opinii.Wypowiem sie z punktu osoby sprzatajacej.
> Zajmuje sie tym od 10lat.Przez ten okres z 2 miejsc zrezygnowalam.Nie przyjmuje
>  juz nowych zlecen.Tygodniowo mam 10miejsc-mieszkania,domy ,biura.Miesiecznie p
> racuje ok.300godz.Stawka jaka otrzymuje to 13-17zl za dom,mieszkanie i 20zl za 
> biuro.Wynagrodzenie otrzymuje za prace.Czasem zostaje dluzej 30min i nigdy nie 
> czekam na dodatkowa zaplate.i odwrotnie jezeli musze wyjsc wczesniej to nikt z 
> tego nie robi problemu.Do wiekszosci domow mam klucze.Co rok dostaje podwyzke.U
> mownie w okolicacg maja.Zazwyczaj pracodawcy sami o tym pamietaja.Jezeli nie to
>  po prostu sie delikatnie upominam.Nikt nie widzi w tym problemu.Widocznie wola
>  podwyzszyc ok.20% i miec zaufana,solidna osobe,ktora nie udmawia w ostatniej c
> hwili i nie obgadyje po miescie co i u kogo widziala.Mieszkam w malym miasteczk
> u gdzie wszyscy sie znaja.Uwazam,ze ludzie powinni tyle zarabiac na ile oceniaj
> a swoja prace.Ja zarabiam 4000zl miesiecznie ale z nieba mi to nie spada.Sa oso
> by,ktore uwazaja,ze jestem warta tych pieniedzy.
> Aha kwestia okien jest umowna.Zazwyczaj staram sie myc systematycznie po2,3 tyg
> odniowo.W zaleznosci jak wyrobie sie ze sprzataniem tzn.ile czsu mi zostanie.Ch
> yba,ze tych okien jest duzo.Do tego pranie,prasowanie i zawieszanie firan.Wtedy
>  umawiam sie na dodatkowy dzien.Mam placone nie od okna.Dostaje tak jak za sprz
> atanie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się