mobydickzolsztyna napisał: > Winy Wandejczyków są podobne do win Żydów w oczach faszystów i win [i]"wrogów k > lasowych"[/i] w oczach komunistów. > Ideowcy czują się zobowiązani do fabrykowania win [i]"zaplutych karłów reakcji" > [/i], zanim im strzelą w potylicę. > > =================================================== > Powiedziałem tu, to co [b]osobiście[/b], a nie jako szeregowiec [i]"wojny ideol > ogicznej"[/i], uważałem za istotne. > Odpowiedziałem na to, co wg mnie na odpowiedź zasługiwało. > Obelżywie reagowałem jedynie na niesprowokowany atak. > Lenistwo zarzucałem tym, którzy się nim wykazują. > > [i]"Obrzucania się żównem"[/i], ani zarzucania cytatami ze stronniczych broszur > ideolo nie mam zamiaru kontynuować. > > Moja inteligencja techniczna nie ma nic do rzeczy. > Mogę być uczciwym człowiekiem po podstawówce. > Ja nikogo tu nie nawracałem, ani ateistów nie określałem głąbami, tłumaczyłem t > ylko własną postawę, do której mam prawo i szacunku do której żądam. > > Na brak szacunku wobec mnie reaguję prosto, > zasłużonym: - spie.dalaj! > I kończę dyskusję. > > Basta