Gość portalu: mk napisał(a): > Gość portalu: aga napisał(a): > > > A co na to powiedzą w II LO ? > > W necie można znaleźć taki oto tok forumowej dyskusji: > > "Witajcie, > > zwracam się do Was z prośbą o radę. Otóż, moje dziecko właśnie > zaczęło edukację w szkole podstawowej, klasa 0. > Zanim wybrałam szkołę upewniłam się, że synek ma możliwość > korzystania ze świetlicy podczas jego nieobecności na lekcji > religii. Oczywiście bardzo mi zależało na ETYCE, ale to dość > problematyczne zagadnienie dla szkoły... > > Na zabraniu z rodzicami, wychowawca klasy (na polecenie dyrekcji) > poprosił o pisemne oświadczenie, iż NIE WYRAŻAMY z mężem zgody na > uczęszczanie naszego dziecka na lekcję religii. Ale: > > 1. My chcemy aby dziecko miało możliwość uczestniczenia jeśli ma na > to ochotę. Nie chcemy na siłę mu tego zabraniać. Zwłaszcza, ze może > przynieść to odwrotny efekt. > > 2. Czujemy się troszkę zaniepokojeni tym, ze religia jest w środku > godzin lekcyjnych danego dnia. Synek jest wyprowadzany przez > wychowawcę z klasy, a później przyprowadzany na pozostałe zajęcia. > > Czytam w innym wątku: W zadnym razie nie pisac do dyrekcji, ze > dziecko nie bedzie chodzilo na religie, odwrotnie to rodzice maja > wystepowac o zajecia religii zgodnie z konkordatem. > > Co radzicie?? > > Pozdrawiam" > Więcej: > www.racjonalista.pl/forum.php/s,249261 > Wątek ciekawy nie tylko zewzględu na treść ale i formę dyskusji, > która w stosunku do poziomu prezentowanego przez niektórych > dyskutantów w tym wąku porównać można tylko z nieosiągalnymi > himalajami. >