Gość portalu: mk napisał(a): > e tam, d..a jasiu, zasiłek przysługuje co 8-memu zarejestrowanemu > bezrobotnemum, a ponieważ można dostać go dopiero po 3 latach pracy (wtedy > najniższy - 300-coś na rękę) i otrzymuje się go tylko pół roku przeważnie, > można uznać, że bezrobotni sami na niego zapracowali. > Dodatków mieszkaniowych to nikt nie daje z tego co wiem, może jakieś z pomocy > społ. na dzieci są przekazywane, ale na dorosłych to pewnie nie. > > Wyjaśnienie kwestii dlaczego nie chcą pracować powinna zająć się ta > propagandowa gazeta, bo wg mnie wcale powodem nie są jakieś mityczne zasiłki. > Ja domyślam się, że ci bezrobotni mają jakieś swoje sposoby na przeżycie, może > kradną, może zbierają złom, może jakieś dorywcze zajęcia, a może mają po prostu > > jakiś ogródek ze studnią i krowę i z tego żyją. To tylko domysły, bo nie znam > tych terenów. > Wiem jak to robią w wałbrzyskim i na Śląsku, jak jest tam powinna napisać > Gazeta. > Warto by było też zauważyć, że ktoś kto jest długo bez pracy popada w marazm i > taka eskapada jest dla niego nie do wyobrażenia, nie mówiąc, że zapewne należy > posiadać spory szmal na wyjazd (skąd wziąść?). > === > Prawda jest jak Gazeta: Wybiórcza.