Gość portalu: rita napisał: > jd- czyli żyjemy w raju, tylko o tym nie wiemy, a powiedz mi dlaczego z moim > raju jest śmiech i płacz. Jeżeli są łzy to człowiek nie żyje w raju. I dlaczego > > zwierzęta nie mają łez ani smiechu. > > jesli chodzi o teatr Slowackiego jest piękny, ale sztuka ponoć marna, > uwspółcześniona, nic w niej pogaństwa i wogóle nic z niej nie zrozumiałam, > ponieważ nie czytałam Dziadów . Czyli tak naprawdę nie docierała do mnie, wręcz > > nudziła, szczególnie monologi , długie i bezemocjonalne. Nic w niej z dramatu > narodowościowego, bardziej dramat romantyczny - Kobieto puchu marny ..... > Najgorszy klopot to miałam z Pauliną, kupiła bilety z miejscami na II piętrze > na balkonie i wyobraż sobie ona ma lęk wysokości i nie dojdzie do balustrady > balkonowej, widziałam w jej oczach taki strach. Nie odważyła się się siąść w > pierwszym rzędzie i siedziała w ostatnim > Jeszcze ci powiem, że Kraków nocą jest piękny i oświetlony , ale na Plantach > bardzo niebezpiecznie, młodzież z butelkami piwa stojąca w grupach stanowią > jednak niebezpieczeństwo.