c.u.luiza napisał(a): > Witam > W moim Salonie praktykę odbywają 2 uczennice z trzeciej klasy, jest również dwó > ch pracowników i to czy siedzę w "kantorku" czy na Salonie jest moją indywidual > ną sprawą. Żadna uczennica nie obsługuje samodzielnie klientki jeśli nie jest d > o tego w pełni przygotowana. Na Salonie nie ma chwili, w której nie byłoby prac > ownika. Nigdy w moim Salonie pasemka+ farba+ strzyżenie+modelowanie nie trwały > 2h i mam nadzieję, że przy tej technologii farbowania trwać nie będzie. Należy > tylko współczuć, gdy taka usługa jest wykonana w ciągu 2 godzin. W moim Salonie > samo strzyżenie z modelowaniem na włosy średnie i długie trwa ok. 1 godziny, n > ie wspominając już o dodatkowej pielęgnacji włosa. Czas 4h jest znacznie przesa > dzony jeśli nie było dekoloryzacji. Pani napisała, że włosy trzeba było wywinąć > , oznacza to, iż nie były one krótkie. Pracownik długo wykonywał pracę modelowa > nia, to oznacza, że włosów nie było też mało. Pani pewnie jest przyzwyczajona d > o "szybkiej obsługi", której w naszym Salonie mam nadzieję nie będzie (chyba, ż > e stały klient w wyjątkowej sytuacji). Fakt jest, że przy nakładaniu pasemek i > farby uczestniczą uczennice. Inwestuje w ich wiedzę i jak pisałam wcześniej, są > dużo lepiej wyszkolone niż niejedna pełnoletnia osoba pracująca w salonach fry > zjerskich. Zauważyłam w wypowiedzi bardzo duży ból, że nie stałam nad głową kli > entki. Proszę internautów: Salony fryzjerskie nie składają się tylko z "szefowe > j" (chyba, że jest jedno osobowy) to, że pracownik wygląda dużo młodziej, to je > st normalne i taka jest kolej rzeczy. Ja oprócz, że jestem fryzjerem, prowadzę > też działalność gospodarczą, do której Państwo przychodzicie. Niektórzy z was n > ie zdają sobie sprawy, ile buchalteria wymaga czasu, ale proszę mi uwierzyć, że > sporo. Staram się pracy nie zabierać do domu. > Jeśli Państwo mają życzenie żebym ja ich obsługiwała (jak również nakładała far > bę na włosy) to niestety trzeba o tym wspomnieć i się umówić. Przykro mi za te > utrudnienia. > Od dwóch lat nie ma nowego naboru uczennic. Problem uczestnictwa uczennic w życ > iu Salonu niebawem zniknie. > Izabela Wasilewska > >