edico2 napisał: > Jestem wzburzony zachowaniem prezydenta Lecha Kaczyńskiego a dokładnie jego > zachowaniem w sprawie rzezi dokonanej przez oddziały UPA. UPA, które dokonało > ludobójstwa, mordowało w sposób zbrodniczy. Przykładem niech będzie mord > dokonany na siostrze mojego dziadka. Dorwały ją oddziały UPA, zgwałcili, bili, > przyduszali, następnie powyrywali jej paznokcie, aby na koniec wrzucić do > dołu, oblać płynem łatwopalnym, podpalić i patrzyć się na jej męczarnie. > Szanowny Pan Prezydent nie był łaskawy objąć patronat nad obchodami rzezi na > Wołyniu. Wysłał w zastępstwie Annę Fotygę oraz Ryszarda Legutkę. Sam objął > patronatem nad jakże ważnym wydarzeniem (jak widać dużo ważniejsze niż rzeź > Polaków) - tydzień kultury ukraińskiej. W imię czego? Dobrosąsiedzkich > stosunków? Jakoś jestem w stanie zrozumiec podlizywanie się USA czy Niemcom > ale Ukrainie? Ukraina ma tylko jednego sprzymierzeńca w UE - Polskę, reszta > leje na nich ciepłym moczem i to im powinno zależeć na dobrosąsiedzkich > stosunkach. > WSTYD!!! > > P.S. Przepraszam za mój podniesiony ton ale ta sprawa jest dla mnie dosyć osobi > sta > > Autor: marlon2006 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=82164952 > PS. Nie będę tego komentował, ponieważ moja ocena jest co najmniej spójna z > odczuciami autora.