paulina123123 napisał: > Re: list Otwary Władysława Macełko > blm9 10.07.08, 08:47 Odpowiedz > Jestem mieszkanką tej gminy, mam dużo znajomych wśród Ukrińców. > Cenię sobie głos byłego Wójta - szkoda że nie odważył się wcześniej > na taką refleksję. Zastanawiam się czy z prasą ukraińską jest tak > samo jak z naszą lokalną - będzie milczeć ze względu na układy. > Dodam że jesze te cechy posła posycane są przez jego żonę, której > zawsze mało splendoru i władzy. Ponoć zawsze wtrącała się w > zarządzanie szkołą, jak i córka. > Panie Wójcie wiele by jeszcze można dodać do tego pisma, rozumiem > tez delikatność ujęcia. Mieszkańcy gminy pamiętają równiez o Panu. > A Necio- rzeczywiście był i jest ceniony za to że dla szkoły chciał > jak najlepiej i na pewno by tę szkołę rozwinął. Może tak będzie? - > jak wyglądają sprawy w prokuraturze, sądzie? Czas chyba pokaże... > Straszną rolę chyba spełnili w tym niektórzy tzw. swoi. Czytam tu o > jakims Migusie i wcześniej też co nie co można było o tej postaci > usłuszeć. > A teraz no cóż protegowany Państwa Sycz mo sąsiad Mirosław , który > od lat kierowniczył internatowi udaje dyrektora. Fura, komóra i nowy > ciuch a uczniowie nie zdają matury - chyba czytałam o 30% > niezdanych... i jest w porządku. Uczniowie narzekają na szkołę, > szczególnie niektórych nauczycieli … > ___________________________________________________ > Gość: była uczennica LO 10.07.08, 09:17 Odpowiedz > a Nasze Słowo milczy?... > obrzucaniem innych się zajmowali, ale głosu znającego sprawę nie > wydrukowano... komu służy ta gazetka? czy naprawdę społeczności > ukraińskiej > _____________________________________________________ > Gość: Gość 10.07.08, 09:54 Odpowiedz > Bardzo dziękuję za ten list. Nareszcie niektórzy się dowiedzą prawdy > jak to z zakładaniem szkoły było. Do tej pory absolwenci tej > placówki nie znali prawdziwych twórców szkoły, bo zostali oni > usunięci z jej historii i tradycji, a nawet z kronik. Musiało > istnieć jedno, jedyne nazwisko - jak słońce Karpat. > ________________________________________________________ > Autor: paulina123123 10.07.08, 15:39 > Dziękuję bardzo Panu Władysławowi Macełko za ten list. > (Widzę, że prawda jak oliwa zawsze na wierzch wypływa. )