paulina123123 napisał: > Komentarze do artykułu z Gazety Olsztyńskiej: „Miron Sycz: > informacje z listu godzą w moje dobre imię” na: > > bartoszyce.wm.pl/Miron-Sycz:-informacje-z-listugodza-w-moje-dobre-imie,60128?more=2 > > > Dla leniwych je tu wklejam: > > > > > > > zgłoś nadużycie Ukrainiec z Warmii, Utworzony: 2008-12-12 19:11:21 > Sznowni Państwo jestem Ukraińcem z Warmii. Jest mi bardzo wstyd z > powodu zachowania pana Sycza i niektorych dzialaczy Zwiazku > Ukraińcow w Polsce dotyczącego konferencji w sprawie Tragedii > Wolyńskij w Olsztynie. Ja podobnie jak wielu innych Ukraińcow juz > dawno straciliśmy zaufanie do Mirona Sycza i jego otoczenia. > Przyczyn tego faktu jest wiele. Pan Sycz zachowal się jak aparatczyk > PZPR. Postępowanie posła Sycza przypomina Zachowanie Rosji w sprawie > Katynia i Wielkiego Głodu na Ukrainie. Dlaczego pan poseł nie chce > ujawnić faktow z ukraińskich archiwów gdzie znajduja sie wyrażne > dowody , że za tragedia 1043 roku stoja sowieci ktorzy za > pośrednictwem NKWD urzadzali prowokacje wobec Polaków i Ukrainców. > dziwnie pan posel nie chce podawać faktow niewygodnych Rosji. > Działania pana Sycza napewno nie służą pojednaniu naszych narodow, > jeśli nie to komu slużą?. Odpowiedzi szukaj w archiwach IPN. Jako > Ukrainiec odcinam sie od takiego zachowania, które nie ma nic > wspólnego z demokratycznymii standartami.Prosze nie utożsamiać > Ukraińcow z Syczem. > zgłoś nadużycie Gość, Utworzony: 2008-12-12 14:54:59 > Niech żyje POSEŁ! z żonką za 1000 zł miesięcznie,jak > większość,którym miało się poprawić. > zgłoś nadużycie Czesióóóó, Utworzony: 2008-12-12 14:43:54 > Na ten temat nie ma komentarza i być nie może jakiego mamy posła > każdy widzi!!!Ale jacy wyborcy taki poseł!!! > zgłoś nadużycie seba, Utworzony: 2008-12-12 11:06:30 > czas mandat oddać!!!!!!!! > zgłoś nadużycie Ja, Utworzony: 2008-12-12 10:16:09 > Przepraszam Polaków i wszystkich moich znajmoych, że ja i moja > rodzina głosowaliśmy na antypolskiego posła.Co za wstyd ((( > zgłoś nadużycie bibek, Utworzony: 2008-12-12 10:08:17 > Ja myślę,że bez winy nikt nie było by listu. > zgłoś nadużycie pytacz, Utworzony: 2008-12-12 07:50:31 > A cóż to za snajper trafił w coś tak malutkiego, jak dobre imię Pana > S?? ) > zgłoś nadużycie dobre imie, Utworzony: 2008-12-11 23:49:52 > SKANDALICZNE ZACHOWANIE POSŁA PO (01.12.0 > W wyniku nacisków posła Platformy Obywatelskiej Mirona Sycza - > przedstawiciela mniejszości ukraińskiej - wojewoda warmińsko- > mazurski Marian Podziewski (PSL) musiał wycofać swój patronat nad > uroczystościami związanymi z 65. rocznicą rzezi na Wołyniu i w > Małopolsce Wschodniej. > > Zakazano także pracownikom Urzędu Wojewódzkiego wzięcia udziału > (nawet prywatnie) w konferencji organizowanej przez Towarzystwo > Miłośników Wołynia i Polesia, odbywającej się w sali Urzędu. > Prawdopodobnie poseł PO Miron Sycz w rozmowach z wojewodą > Podziewskim użył wsparcia wicepremiera i ministra spraw wewnętrznych > i administracji Grzegorza Schetyny. > > > Na konferencję, która odbyła się w sobotę, 29 listopada, nie przybył > ani jeden z zaproszonych lokalnych parlamentarzystów, polityków, > radnych. Kościół rzymskokatolicki reprezentował ks. infułat Julian > Żołnierkiewicz. > > > Licznie przybyli za to na konferencję świadkowie tamtych tragicznych > wydarzeń sprzed 65 lat, byli mieszkańcy wschodnich Kresów II > Rzeczypospolitej, ich rodziny, studenci Uniwersytetu Warmińsko- > Mazurskiego, harcerze z ZHP i ZHR. > > > W kuluarach imprezy dało się słyszeć wyrazy zażenowania postawą > olsztyńskich polityków: - Może jak my umrzemy, to problem sam się > rozwiąże? - pytała siwowłosa staruszka, której najbliżsi - matka i > dwaj starsi bracia zginęli z rąk ukraińskich nacjonalistów w > pamiętną noc św. Piotra i Pawła, w czerwcu 1943 roku. (…) > > > W latach 80. był (M. Sycz) członkiem PZPR. > > Po 1990 działał w Kongresie Liberalno-Demokratycznym, Unii Wolności > i Partii Demokratycznej. Od 2006 r. bezpartyjny, pozostaje związany > z Platformą Obywatelską. W wyborach parlamentarnych w 2007 z listy > PO uzyskał mandat poselski. Należy również do Stowarzyszenia > Ordynacka. W Sejmie objął funkcję wiceprzewodniczącego Komisji > Mniejszości Narodowych i Etnicznych, grup parlamentarnych polsko- > ukraińskiej i polsko-rosyjskiej oraz delegacji Sejmu do Zgromadzenia > Poselskiego Sejmu RP i Rady Najwyższej Ukrainy. Odznaczony przez > prezydentów Polski i Ukrainy Złotym Krzyżem Zasługi i Orderem III > stopnia za Zasługi (2001) m.in. za działalność na rzecz pojednania > obu narodów(!!!). > Dariusz Jarosiński > > Pan miałeś nas reprezentować(za ciężkie pieniądze polskiego > podatnika a nie OŚMIESZAĆ! TO JEST WSTYD I HAŃBA!!!Komentarze do > artykułu z Gazety Olsztyńskiej: „Miron Sycz: informacje z listu > godzą w moje dobre imię” na: > > bartoszyce.wm.pl/Miron-Sycz:-informacje-z-listugodza-w-moje-dobre-imie,60128?more=2 > > > Dla leniwych je tu wklejam: > > > > > > > zgłoś nadużycie Ukrainiec z Warmii, Utworzony: 2008-12-12 19:11:21 > Sznowni Państwo jestem Ukraińcem z Warmii. Jest mi bardzo wstyd z > powodu zachowania pana Sycza i niektorych dzialaczy Zwiazku > Ukraińcow w Polsce dotyczącego konferencji w sprawie Tragedii > Wolyńskij w Olsztynie. Ja podobnie jak wielu innych Ukraińcow juz > dawno straciliśmy zaufanie do Mirona Sycza i jego otoczenia. > Przyczyn tego faktu jest wiele. Pan Sycz zachowal się jak aparatczyk > PZPR. Postępowanie posła Sycza przypomina Zachowanie Rosji w sprawie > Katynia i Wielkiego Głodu na Ukrainie. Dlaczego pan poseł nie chce > ujawnić faktow z ukraińskich archiwów gdzie znajduja sie wyrażne > dowody , że za tragedia 1043 roku stoja sowieci ktorzy za > pośrednictwem NKWD urzadzali prowokacje wobec Polaków i Ukrainców. > dziwnie pan posel nie chce podawać faktow niewygodnych Rosji. > Działania pana Sycza napewno nie służą pojednaniu naszych narodow, > jeśli nie to komu slużą?. Odpowiedzi szukaj w archiwach IPN. Jako > Ukrainiec odcinam sie od takiego zachowania, które nie ma nic > wspólnego z demokratycznymii standartami.Prosze nie utożsamiać > Ukraińcow z Syczem. > zgłoś nadużycie Gość, Utworzony: 2008-12-12 14:54:59 > Niech żyje POSEŁ! z żonką za 1000 zł miesięcznie,jak > większość,którym miało się poprawić. > zgłoś nadużycie Czesióóóó, Utworzony: 2008-12-12 14:43:54 > Na ten temat nie ma komentarza i być nie może jakiego mamy posła > każdy widzi!!!Ale jacy wyborcy taki poseł!!! > zgłoś nadużycie seba, Utworzony: 2008-12-12 11:06:30 > czas mandat oddać!!!!!!!! > zgłoś nadużycie Ja, Utworzony: 2008-12-12 10:16:09 > Przepraszam Polaków i wszystkich moich znajmoych, że ja i moja > rodzina głosowaliśmy na antypolskiego posła.Co za wstyd ((( > zgłoś nadużycie bibek, Utworzony: 2008-12-12 10:08:17 > Ja myślę,że bez winy nikt nie było by listu. > zgłoś nadużycie pytacz, Utworzony: 2008-12-12 07:50:31 > A cóż to za snajper trafił w coś tak malutkiego, jak dobre imię Pana > S?? )