Gość portalu: z boku napisał(a): > zgłoś nadużycie gość z Górowa, Utworzony: 2008-12-14 12:12:45 > Sycz tak bardzo dba o interesy swoje, że (obecnemu dyrektorowi a tak > naprawdę swojej marionetce)kazał pozwalniać nauczycieli - Ukraińców, > którzy chcieli, by szkoła była porządną szkołą. Na to miejsce > przyjął Polaków, którzy nie znają j.polskiego, którzy nie > identyfikują się z ukraińskością. Mają pracę za lojalność i nie > wtrącanie się w sprawy Sycza i dyrekcji. Inni wiedzą,że majątek > szkoły jak prywatnym folwarkiem Syczów. Tak więc szkoła nie jest dla > uczniów i ich rodziców tylko dla państwa Syczów. Tam jest > prawdziwy "Folwark zwierzęcy", tylko nie udało się im konia wywieźć > do rzeźni. > > zgłoś nadużycie Były Dumkowicz, Utworzony: 2008-12-14 09:47:56 > Szanowna Pani Mazurko tańcząca ukrainska młodziez nie jast zasluga > Sycza i jego żoneczki. Kazdemu z boku może sie tak wydawać. To > Syczowie skrzetnie ukryli przed spoleczenstwem fakt, ze za rozwojem > kultury i szkolnictwa stoi jeszcze bardzo wiele osób, ktore naprawde > robily i robią to w odrożnieniu od panstwa Sycz spolecznie.Prosze > nie utożsamiać Sycza ze wszystkimi Ukraińcami za takie porownanie > wielu z nich może poczuc się urażonymi. Ukraińcy maja jeszcze w > swoim gronie wielu mądrych i uczciwych ludzi. Jestem absolwentem > Gorowskiego liceum i bylem czlonkiem zesopołu DUMKA. Pani Sycz tak > naprawde przyszła na gotowe przejmując zespól po Panu Władysławie > Kozublu. To Pan profersor Kozubel wlożył ogrom pracy w Dumkę. > Niestety pewnego dnia niespodziewanie dla nas wszystkich z ogromnym > niezadowoleniem musiellismy przjąć informację , że nowym > kierownikiem Dumki będzie pani Maria Sycz. Panie Wladyslawie dla nas > to Pan zawsze pozostanie Kierownikiem Dumki.Specjalnościa pani Sycz > bylo odbieranie kwiatów i ngrod rzeczowych dla Dumki, których > niestety już więcej nie widzieliśmy. > > zgłoś nadużycie Mieszkanka Gorowa, Utworzony: 2008-12-14 09:34:03 > „ Czas na spowiedź” to bardzo dobry tytuł panie Mironie. Tylko to > pan panie Sycz powinien się wyspowiadać, to pan ma wiele do > wyjaśnienia społeczeństwu. Zawsze zasłaniał się pan innymi osobami, > manipulował i sprytnie wplątywał w swoje sprawki inne osoby. Ci > którzy nie ulegli panu stawali się pańskimi wrogami . Pan nie > tolerował mądrych zdolnych i uczciwych osób. Jak zwykle unika pan > odpowiedzi na drażliwe pytania . Jak zwykle odwraca pan uwagę od > siebie skierowując ją na inne osoby. Jestem mieszkanką Górowa znam > wymienionych z nazwiska ludzi w niesmacznym liście„ Czas na > spowiedź” . Prawdopodobnie ich główna winą jest to, że nie uwierzyli > w pańskie czcze słowa i zapewnienia, nie dali się panu wykorzystać > jako bezmyślne narzędzia. W pańskim mniemaniu zapewne ich wina jest > to, że maja swoje zdanie i godność czego niestety brakuje pańskim > zwolennikom. Tajemniczy panie albo pani autorko wspomnianego „listu” > ; > proszę mieć odwagę i podpisać się pod nim może otrzyma pani jakąś > posadkę w biurze poselskim albo sejmiku, a może nawet w Funduszu > ochrony środowiska. Panie Sycz macha pan ludziom przed nosem jakimś > dokumentem i twierdzi , że jest to postanowienie umorzenia > śledztwa . Proszę niech pan opublikuje cały dokument. Mnie > interesuje czy śledztwo zostało umorzone z przyczyny nie wykrycia > przestępstwa, czy też umorzono je z racji tak zwanej małej > szkodliwości społecznej. Dla mnie w tym przypadku różnica jest > ogromna. To tak jakby ktoś ukradł sąsiadowi kury, ale z racji tego, > że był ormowcem umorzono śledztwo podając jako powód małą > szkodliwość społeczną. W takim przypadku czy jest się osądzonym czy > nie i tak pozostaje się złodziejem. Myślę , że wyborcy przy urnach > przygotują panu odpowiednia pokutę, a może da Bóg i uczyni to także > prokuratura i sąd.