paulina123123 napisał: > Re: Podwójne standardy - by lepiej się żyłoIP: > *.neoplus.adsl.tpnet.pl > > Gość: Fanka 20.12.08, 23:49 > > A tak komentuje się umarzanie ewidentnego łamania prawa przez > polityków PO. > Wniosek: nietykalne i święte krowy, którym jeszcze społeczeństwo > nieźle płaci. > Za co? Za to, że ich działalność to przede wszystkim "kręcenie > lodów" a potem > urabianie prokuratury, która ze względów politycznych musi umarzać > > Witaszczyk na dziś: Miękkie prawo > 18.12.2008 > > Przez długie lata prokurator ścigał Mariana Zagórnego, lidera > Związku Zawodowego > Rolników Rzeczypospolitej "Solidarność" za to, że napisał na > świni "Jestem > świnią honorową nie rządową" i tak udekorowaną usiłował wprowadzić > do gabinetu > wojewody dolnośląskiego. Rzecz jasna, Zagórny był ścigany, a potem > skazany na > pół roku w zawieszeniu za znęcanie się na zwierzęciem, a nie za > obrazę majestatu > władzy. Gdyby zdzielił prosiaka siekierą w łeb, włos by mu > (Zagórnemu) z głowy > nie spadł, bo to żadne znęcanie się. Teraz prezydent RP zastanawia > się, czy tego > okrutnego prześladowcę trzody chlewnej ułaskawić. Podobno jest za > tym. > > Tymczasem, bez mrugnięcia okiem, prokuratur w Olsztynie umorzył > śledztwo w > sprawie przyznania 40 tysięcy złotych dotacji przez Wojewódzki > Fundusz Ochrony > Środowiska na budowę wiaty na działce posła PO Mirona Sycza, o czym > było głośno. > Umorzył także postępowanie w sprawie wybudowania tejże wiaty na > gruncie rolnym. > > - Ani ja, ani nikt z mojej rodziny nie osiągnął korzyści majątkowych > z tytułu > przyznania dotacji Stowarzyszeniu. Medialna nagonka na mnie i moją > rodzinę > rozpętana została przez klubową koleżankę, posłankę PO Lidię Staroń - > oświadczył > poseł Miron Sycz i nie ma podstaw, aby nie wierzyć tak godnemu > politykowi. Warto > jednak zwrócić uwagę, że żaden Kowalski ani nawet Nowak nie > dostaliby ani grosza > na budowę wiaty z FOŚ, bo co ma wiata wspólnego z ekologią? > A co gorsza, gdyby jakiś Kowalski lub Nowak wybudowali taką wiatę za > własne > pieniądze, na gruncie rolnym, to tak i by musieli ją rozebrać. I nie > ma zmiłuj > się. Dura lex, sed lex. Jak jednak widać z powyższego - prawo może i > twarde, > lecz nie dla wszystkich. Dla niektórych miękkie, czego i Państwu > życzę. > - POLSKA Dziennik Łódzki