• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

oso1  napisał: 

> Dorwałem (przywieźli mi), dobrą wódeczkę rok temu. Niby krupnik (najlepszy 
> litewski - "Łza konika"), jednak nie litewski a ukraiński. Dodatkiem do tego 
> była pływająca w środku papryka chili. Rewelacja. Jutro zabieram się za jej 
> robienie. Pamiętajcie, przy wyrobie krupniku należy po zszumowaniu się wywaru z
>  
> miodu, koniecznie zebrać pianę i odstawić na krótki czas, aby po rozrobieniu z 
> wódką (spirytusem) nie pływały potem farfocle. Do klarowania najlepsze są 
> piasek kwarcowy lub ziemia okrzemkowa (najlepiej z bezpieczników 
> elektrycznych), sączki laboratoryjne o gramaturze gęstej lub jeżeli już nic nie
>  
> ma to filtry do kawy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się