weekenda napisała: > Czasy o których piszesz znam z opowieści rodziców - bylam wtedy jeszcze w > szkółce. Jestem otwarta na inne kultury i na to co się dzieje w innych krajach, > > nacjach i kulturach. Sporo jeżdżę. > > Tym bardziej przeraża mnie to co się dzieje w Polsce. Co urzędnicy kościelni > robią w Polsce. > > Powiedz mi: po co na Ursynowie dziewiąty (albo i dziesiąty) kościół???? > Przecież pozostałe są puste nawet podczas regularnych mszy? a jeśli mam ochotę > się pomodlić poza wyznaczonymi godzinami mszy to wszystkie WSZYSTKIE kościoły > sa pozamykane? Po jakiego grzyba kolejna taka budowla? i to w tym miejscu? > Przecież to chore! obok jest Św. Katarzyna, Dominikanie no i ten olbrzymi > czerwony ohydny budynek - zapomniałam jego nazwy. Na Kokosowej kolejny. Dalej w > > stronę Kabat kolejne 4! Przecież to jakaś paranoja! > > Czarni urzędnicy już doprowadzili do tego, że kościoły świecą pustkami, a > wszystkie święta które z założenia powinny być Kościelne stały się komercyjne. > I urzędnicy kościelni nie robią nic, NIC aby wprowadzić to na inną, tę własciwą > > drogę. Poczekamy jeszcze z 5 lat i zobaczysz co będzie - ludzie odwrócą się od > urzędników kościelnych. Zapamiętaj moje słowa. >