dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > mstrzelbicki napisał: > > > Ciekawe jakie kolega mil dane demograficzne, ale ja mam wrazenie ze niema > > problemu z iloscia kosciolow. > > Ja mam wrażenie, że jest - a to wynika choćby ze statystyk dotyczących średniej > liczebności parafii a przejawia się np. w tym, żę wizyta duszpasterska w > mieszkaniach (tzw. kolęda) odbywa się co dwa lata, bo księża nie są w stanie > "obejść" całej parafii. Efekty widać taze w czasie mszy św. (no, może poza > godziną 6:30), kiedy kościół wypełnia się po brzegi. Nie wiem jak jest w innych > parafiach, ale np. ks. proboszcz Króls z parafii sąsiedniem - św. Tomasza > Apostoła też zauważa, że liczebność parafii jest znaczna i stale się zwiększa - > a powodu budowy nowych osiedli. > > Co wiecej mam nadzieje ze kolega tez ma otwarta > > glowe i nie daje sie propagandzie kosciola, jak to wszyscy beda szczesliw > i > > jezeli kolejny osrodek duszpasterski powstanie kosztem terenow zielonyh s > kad > > inad zaniedbanych. > > Być moze poddałbym się "propagandzie Kościoła" - ale, niestety, niczego takiego > nie widzę - no, poza kilkoma wyważonymi i rzeczowymi artukułami w czasopiśmie > parafialnym ale przedstawiania argumentów w piśmie o zasięgu ograniczonym do > praktykujących parafian - to jednak trochę mało, zwazywszy, że na całą Warszawę > idą kłamliwe informacje o wrecz "likwidacji Kopy Cwila". Chyba widzisz pewną > nierównowagę? > > > Otoz szanowny kolego, ja uwazam ze za malo to jest owszem ale przedszkoli > w > > okolicy i na ten cel bylbym gotow przeznaczyc fragment parku, ale na Boga > nie n > > a > > kolejny koscol, wez dane demograficzne i ustal ze jest wystarczajaco duzo > > parkow, wtedy uscisne ci dlon i sie zgodze. Tak nawiasem mowiac widziales > logo > > u > > gory? :) > > NIe bardzo rozumiem w jaki sposób parki i kościoły miałbyby się wzajemnie > wykluczać. Jeśli uważam, że przydadzą się kolejne parki to mam automatycznie by > ć > przeciwnikiem budowy kościołów? > > > Dla twojej informacji, nie czytam zadnego z papierowych dziennikow - info > rmacje > > czerpie z internetu radia i TV wiec prosze nie prowadz juz tu propagandy > przeci > > w > > komus, tylko konstruktywna dyskusje. > > W internecie jest jeszcze gorzej niż na papierze, bo tam pełne pole do popisu > mają osoby, która nie znają tamatu albo znają go pobieżnie, ale "kler > najchętniej wysłaliby wagonami bedlęcymi na sybir" - to autentyczny tekst > jakiegoś działacza SLD sprzed kilku lat - podobnych i gorszych nawet na tym > forum naliczysz krocie. Obawiam się, że poza mną i paroma innymi osobami żadna > kostruktywna dyskusja nie jest tu prowadzona. Poczytaj moje posty od początku > tego tematu - i zobaczysz kto jest konstruktywny a kto nie. A jeżeli na po raz > tysięczny powtórzone kłamstwo czy przeinaczenie zdarzy mi sie odpowiedzieć > "niekostruktywnie" to już tylko z powodu irytaji własnie niekonstruktywnością i > zamknięciem na argumenty kolejnych, często agresywnych i obrażających > przesiwnika oponentów. > > > > > Czekam na te argumenty oparte na prawdzie nie na propagandzie. > > Zapraszam do wyszukiwarki. > >