jaromir_gazy napisała: > Ef-ka19, a dlaczego to niby przyznanie racji w konkretnej sprawie > nawet T. Porębskiemu jeśli według mnie odpowiada to prawdzie, ma być > z mojej strony swoistym rodzajem filozofii? Mam prawo zajmować takie > stanowisko skoro jestem przekonany, że akuratnie w omawianym > przypadku T. Porębski ma sporo racji. I nie należy tego opdbierać > jako rozgrzeszanie go za poprzednia działalność. > T. Porębski zapewne nie był na 100 walnych zgromadzeniach ale jest > to chyba jakaś tylko przenośnia i dla mnie jest to mało istotne. > Ważniejsze są natomiast jego obserwacje dotyczące zachowania radcy > prawnego - znowu jeśli opis odpowiada prawdzie, to rzeczywiście było > ono niewłaściwe. Też mnie takie coś nie dziwi, bo w bardzo znanej mi > spółdzielni Jary radcowie prawni nie takich dopuszczali się wybryków > i do najgłośniejszych należały w moim przekonaniu krętactwa J. > Wierzbickiego w związku ze sprawą kandydowania do RN osób będących w > sporze sądowym ze spółdzielnią czy pani E. Szczygielskiej np. w > sprawie nieuprawnionego pobierania nagród prze kilka lat przez > członków zarządu. > Nie badałem obecnych cen metra kwadratowego mieszkania w nowej > inwestycji Imielina ale w przypadku JARÓW kilka lat temu deweloper > nie kupił gruntu pod wzniesionymi budynkami a wziął jednak kasę na > niego od nabywców mieszkań. > Nie wiem, jakimi motywami kierował sie T. Porebski pisząc o > inwestycji mieszkaniowej w Imielinie ale podany przez niego opis > bardzo przypomina mi to, co się stało kiedyś w Jarach. I może się > chyba powtórzyć!