jaromir_gazy napisała: > W dniu dzisiejszym III Wydział Cywilny Sądu Okregowego ogłosił wyrok > w związku z moim pozwem przeciw spółdzielni JARY o uchylenie dwóch > uchwał: rady nadzorczej oraz zebrania przedstawicieli o wykluczeniu > mnie ze spółdzielni. > Sąd całkowicie przyznał mi rację, że wykluczenie moje było > bezprawne. Na razie, przed uzasadnieniem wyroku, o co wystąpię, nie > będę podawał tu ustnego uzasadnienia. > W każdym razie wyrok ten stawia w bardzo niekorzystnym świetle > zarząd spółdzielni, radców prawnych i przede wszystkim posłuszną > zarządowi radę nadzorczą naszpikowana "prawnikami" oraz wielu > przedstwicieli na ZP, którzy pomimo moich oraz A. Rutkowskiej oraz > S. Stawickiego argumentów woleli być posłuszni życzenio zarządu i > podjęli decyzje o wywaleniu nas. > Oczywiście zapłacą za to wszyscy członkowie spółdzielni a nie zarząd > i rada nadzorcza, bo sąd zasądził od spółdzielni zwrot wpisowego w > wysokości 400 złotych, które musiałem wnieść składając pozew do sądu. > > Mam nadzieję, ze podobny będzie wyrok w sprawie A. Rutkowskiej i S. > Stawickiego. > > Ciekawe, czy spółdzielnia zechce walczyć do upadłego i wniesie > apelację od tego wyroku. Osobiście nic nie mam prtzeciwko temu. > Widać, ze sprawa wodomierzy - też niekorzytny dla spółdzielni i M. > Nizzielskiego wyrok kilka lat temu niczego niektórych nie nauczyła.