Gość portalu: andzrej_r napisał(a): > Witam wszystkich Ursynowian, > > Jest 3 nad ranem, a ja zamiast konczyc pracę i kłaść się spać, na przemian > śmiałem się i płakałem, czytając Wasze posty. Urodzięłm się wtedy kiedy rodził > się Ursynów. > > Na początku lat 80-tych mieszkaliśmy na Puszczyka 10 w małym, ale za to bardzo > sympatycznym mieszkaniu. Znaliśmy wszystkich sąsiadów, każdy sie witał z > sąsiadem przez podanie ręki. Kiedy byłem w stanie jeździć sam na rowerku > (później miałem taki fajny gokkart- zazdroscily mi wszystkie dzieciaki na > podwórku). > Wraz z mamą, chodziłem na zakupy do Megasamu, Pszczółki Mai, a z tatą do > Składnicy Harceskiej (z tamtąd był mój pierwszy zdajnie sterowany samochód) > Później przprowadzilismy sie do 2 poziomowego mieszkania na ZWM, i tam > chodziłem do szkoły (319-bardzo fajnie ją wspominam) > Tam gdzie dzisiaj jest KEN pomiedzy jastrzębowskiego a Ciszewskiego, za > budynkiem Telekomunkacji przez pewien czas mieszakły króliki :)). Do dzis nie > wiem skąd sie tam wzięły (mozliwe ze ktos je wyrzucił). Za pieniadze z > sprzedazy butelek kupowałem im na bazarku marchwki. > Przy Wiolinowej była taka kępa krzaków, do której mzna bylo wejśc. Latem bylo > tam bardzo chłodno i przyjemnie. Były tam tez różne skarby w tym sama > kierownica od Zastawy. > W brew pozorom uważam Ursynów za najciekawszą dzielnice w Warszawie. Nosze się > z pomysłem zrobienia strony internetowej o Ursynowie. O Ursynowie widzianym z > pozimu mieszkańca. Moze ktoś z was ma jakieś ciekawe fotografie, które mógłby > zeskanować ?? > Moze, bysmy zoorganizowali kiedyś spotkanie ze wspominkami o Ursynowie. Miejsce > > i sala bez problemu się znajdzie. > Dziękuje za ten wątek. Był to dla mnie wspaniały prezent na gwiazdkę. > > Pozdrawiam serdecznie wszystkich Ursynowian !! > > Andrzej > > P.S. Przpraszam za literówki