Gość portalu: Gość portalu: obrokon napisał: > Kołecki Mirosław > Olsztyn, dn. 2003-08-31 > ul Klasztorna 3m2 > 10-285 Olsztyn > obrokon@poczta.onet.pl > Niepełnosprawny z całkowitą niezdolnością do pracy. > Z koniecznością opieki lub pomocy innej osoby w związku > z ograniczeniem samodzielnej egzystencji. Nr. 8286-1 Uu/02. > Nie karany, o wykształceniu podstawowym, posiadającym > na utrzymaniu jedno dziecko, z zawodu kierowca, > nigdzie nie zatrudniony, utrzymujący się z zasiłku MOPS > w Olsztynie. > > Prokuratura > Krajowa > Al. > Ujazdowskie 11 > 00-950 > Warszawa > > > Sprawa: Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa zawartego w art. 156. § 1. > kk. > Art. 157. § 1 i 2. kk. Art. 177. § 1 i 2. kk. Art. 179. kk. > Art.189. § 1. kk. Art. 190 i > 191. § 1. kk. Art. 193. kk. Art. 218. § 1. kk. Art. 219. kk. > Art. 228. § 1. kk. Art. > 231. § 1 i 2 kk. Art. 233. § 1 i 4. kk. Art. 234., 235., > 236., 238. kk. Art. 239. § 1.kk > Art. 246. kk. Art. 266. § 1. kk. Art. 267. § 1. kk. Art. > 268. § 1. kk. Art. 270. § 1. kk. Art. 271. § > 1 i 3. kk. Art. 273. kk. Art. 276. kk. Art. 296. § 1. kk. w związku z art. > 258 § 1. kk. przez: > Lekarzy z komisji lekarskich ZUS oraz lekarzy biegłych sądowych: > Stanisław Rek, Felicja Baranowska, Grzegorz Sczepanik, Józef Krajewski. > Stefan Dikunow. Włodzimierz Połubiński, Irena Popko. > Lekarzy konsultantów ZUS: Dariusz Kunert, Teresa Kupeć, Anna Sielaszuk. > Lekarzy orzeczników ZUS : Krzysztof Klonowski, Stanisław Stańczyk, > Stanisław Rek, Irena Żebrowska. > Lekarzy kontrolujących w ZUS: Mieczysław Krasiński i innych, którzy > złożyli swoje podpisy pod dokumentami, w których potwierdzono nieprawdę oraz > używali tych dokumentów (określonych w art. 271. § 1. kk.). Spr. ZUS 262682. > Sędziów Sądów Pracy i Ubezpieczeń Społecznych: SSW w Olsztynie Ewa > Puchajda sygn.akt IVU571/97, SSA w Warszawie: Maria Poroszewska, Krystyna > Bednarczyk, Zofia Formańska sygn. akt III AUa 789/97. SSO w Olsztynie Romuald > Czarniecki sygn. akt IV U 2368/00, SSA w Warszawie: Mieczysław Bareja, > Mirosława Zawadzka, Danuta Libucka, Jolanta Strusińska, Genowefa Glińska, > Mirosława Dudzińska, Grażyna Otola-Pawlica sygn. akt III AUa 651/01 SSO w > Olsztynie Krzysztof Staryk, Bohdan Bieniek, B. Łożyńska, I. Ekiert, M. Glabas > sygn. akt IV U 1614/02, SSA w Białymstoku: Alicja Sołowińska, Tomasz Kajewski, > Władysława Prusator, sygn. akt III AUz 91/03. > Policjanci komisariatów w Olsztynie: Aleksandra Żabińska, Robert > Sienkiewicz, Jolanta Krzaczek, Krzysztof Kapuściński, Lech Kanabrocki i inni. > Prokuratorzy: Mariola Maślany, Radosław Tokarzewski, Jarosław > Szyszkowski, Tomasz Kosakowski, Ewa Tokarzewska, Krzysztof Stodolny, A. > Szwedowski, Piotr Marek, M. Stodolna > Sędziowie Sądu Rejonowego w Wydziałach Karnych: J. Naworska, Iwona > Litwińska, D. Lutostańska, A. Górczyńska, Dariusz Firkowski, Adam Barczak. > > > Wnoszę o: > 1. wszczęcie śledztwa – dochodzenia przeciwko w/w osobą działającym > wspólnie i w porozumieniu w zorganizowanej terrorystycznej grupie > przestępczej. > 2. wszczęcie śledztwa – dochodzenia przeciwko w/w osobą niepowiązanym z > tą grupą. > 3. zabezpieczenie mnie i mojej rodziny przed użyciem przemocy lub innej > groźby bezprawnej. > 4. dokonanie czynności procesowych w postaci nakazu złożenia na piśmie > przez wszystkich występujących w sprawie lekarzy (również biegłych sądowych) > informacji o posiadanych uprawnieniach w dniu wykonywania badań na mojej > osobie. > 5. dokonanie czynności procesowych w postaci nakazu złożenia na piśmie > przez wszystkich występujących w sprawie lekarzy ( również biegłych sądowych) > informacji o posiadaniu lub nie uprawnień do wykonywania badań lekarskich osób > kierujących pojazdami silnikowymi i wydawanie opinii lub orzeczeń o posiadaniu > kwalifikacji do wykonywania zawodu kierowcy pojazdów silnikowych w stosunku, > do których wymagane jest posiadanie prawa jazdy kategorii A, B, B+E, C, C+E. > > U z a s a d n i e n i e > > > Dn. 1993-03-20 uległem wypadkowi komunikacyjnemu, w którym doznałem > uszkodzenia kręgosłupa szyjnego. Krąg szyjny C3 wraz z towarzyszącym mu > krążkiem kręgowym przesunął się w ten sposób, że centralnie uciska rdzeń > kręgowy. > Uznałem, że nie muszę dawać łapówki by uzyskać z tego tytułu rentę i > odszkodowanie z ZUS i PZU. Tu niestety się mocno pomyliłem. ZUS, co prawda > przyznał mi rentę, ale z ogólnego stanu zdrowia, PZU do istniejącej już umowy > postawił nowe warunki następnie nie dopuścił do ich spełnienia. W obu > przypadkach podstawową rolę odegrali tu sędziowie, którzy traktowali mnie jak > przestępcę, a tymczasem wspólnie i w porozumieniu z biegłymi sądowymi sami > dokonywali i nadal dokonują przestępstwa. Polegają one na wydawaniu opinii > lekarskich przez lekarzy, nieposiadających odpowiednich uprawnień. Sędziowie > uznają te badania za doskonałe i nie dopuszczają do przesłuchania tych lekarzy > ani nawet do złożenia wyjaśnień na piśmie. > Ponieważ w2000 r. lekarze oszuści uznali, że wyzdrowiałem i mogę > wykonywać swój zawód kierowcy TIR-a. Zmieniłem taktykę, zacząłem zawiadamiać > prokuraturę o popełnieniu przez tych lekarzy przestępstwa z art. 271 § 1 i 3 > kk, a ZUS z art.273 kk. > Prokuratura do prowadzenia dochodzenia w tych sprawach dopuszczała > policjantów, którzy to twierdzili, że art. te dotyczą dokumentów takich jak > dowód osobisty czy prawo jazdy. Innym razem policjant okazał się > niekompetentny do prowadzenia takiej sprawy, za każdym razem kończyło się to > odmową podjęcia dochodzenia potwierdzoną przez wszystkie kolejne instancje z > sądem karnym włącznie. Prokuratura Rejonowa w Olsztynie zaczęła mieć dosyć > moich wizyt. Toteż prowadzący sprawę prokurator Tokarzewski odmówił mi moich > praw do przejrzenia dokumentów i po prostu kazał mi spierdalać z Prokuratury i > więcej tam nie przychodzić. Spowodowało to, że musiałem powiadomić o tym > wyższe władze. > Spowodowało to również, że zakupiłem wysokiej klasy cyfrowy dyktafon, > na którym zacząłem nagrywać kolejne badania lekarskie. > Podczas jednego z takich badań lekarz psychiatra po obejrzeniu moich > zdjęć MRI sam opisuje, że uraz kręgosłupa jest u mnie powodem moich > dolegliwości i zawrotów głowy, pomimo to namawia mnie bym ukrył swoje > dokumenty i podjął pracę w zawodzie kierowcy. > Ponownie złożyłem doniesienie o popełnieniu przestępstwa, ale i tym > razem Prokuratura i Sądy uznały, że lekarze ZUS nie popełnili przestępstwa. > Stwierdzili, bowiem oni, że nie badali mnie zgodnie z moimi kwalifikacjami do > pracy w charakterze kierowcy, lecz zwracali uwagę na moje wykształcenie. Nie > pomogło żadne moje tłumaczenie, że podpisane przez nich dokumenty stwierdzają, > że badania wykonano na podstawie ustawy z dnia 17 grudnia 1998r.o emeryturach > i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, a ponieważ w ustawie tej > wyraźnie jest napisane, że należy badać zdolność do pracy zgodną z poziomem > posiadanych kwalifikacji lekarze ci popełnili przestępstwo dołączając swoje > badania pod w/w ustawę. > Sprawa, zatem wygląda, że przechodząc badania po wypadku w 1993r. ani > razu nie badano mnie zgodnie z w/w ustawą, a zatem wszyscy lekarze włącznie z > biegłymi sądowymi okazali się przestępcami, takimi samymi przestępcami są > prokuratorzy i sędziowie, którzy do tej pory utrudniają pr