Gość portalu: nie było tak źle napisał(a): > Witam:) Byłam z biurem Filiz na wycieczce objazdowej program Margarita w termi > nie 6-16 sierpień i muszę przyznać że nie było tak żle. Pierwszy raz zdecydował > am się na wycieczke objazdową do tego autokarem z Polski do ogległej Turcji.... > cena była naprawde kusząca... ale liczyłam się z tym że podróz autokarem bedzi > e długa i męcząca.... owszem, była długa (nie dało się przewidzieć korków na gr > anicach) i męcząca..... plusem był nocleg na Węgrzech gdzie mogliśmy się odświe > żyć by kolejnego dnia wyruszyć w dalszą podróż..... kierowcy faktycznie byli tr > oche zagubieni, kilometrowo trasa troche żle rozplanowana... (w hotelu w Turcj > i byliśmy gdzieś kolo 7rano trzeciego dnia...gdzie planowo powinny być to godzi > ny wieczorne dnia drugiego..... )...Kolejność zwiedzanych miejsc została zmieni > ona ale program został w całości zrealizowany.... zwiedziliśmy m.in Pamukkale, > Troje, Kapadocje, Efez, podziemne miasto, Istambuł... dzięki zmianie kolejność > i zyskaliśmy czas na plażowanie i kąpiel w morzu Egejskim i Marmara nad którymi > znajdowały się nasze hotele. Nie zabrakło też ludzi który bez konsultacji z c > ała grupą ...ze tak nie ładnie powiem rozdzierali buzie wypowiadając się za cał > a grupe...co było bardzo nie fair z ich strony!.... szczególnie negatywnie zapa > miętałam pewną blondynke (z codziennie pełną tapetą i smiesznymi włosami spięty > mi spinkami) i jej męza... ciągle narzekała na zbyt późne pory kolacji (faktycz > nie późno wracaliśmy i kolacja z racji tego faktu też była późno...ale ludzie.. > .to była wycieczka objazdowa a nie jakaas dietetyczna gdzie pory posiłków musza > byc zachowane), narzekali ze o tej gdzinie nie pojada, ze cały dzien w autokar > ze, ze chca plażować..... powiem tak.... trzeba bylo wykupic sobie plazowanie n > a tak wygodne tyłki..... nasz Autokar dostał bardzo dobra przewodniczke (nie my > lić pilota z przewodnikiem) która poradziła sobie z wcześniej panującym chaosem > i przekazała nam znaczną wiedze na temat zwiedzanych miejsc i obiektów. W ra > zie jakichkolwiek pytań proszę pisac...z chęcią odpowiem. pozdrawiam uczestnicz > ka