Gość portalu: Ania napisał(a): > Wiesz, wydaje mi się że zdecydowana większość turystów (99%) nie wybiera się d > o Stambułu, tylko do kurortów turystycznych na Riwierze lub na wybrzeżu Egejski > m i tam MSZ wszystkich krajów (jak na razie oczywiście) nie widzą zagrożenia, z > alecają tylko zachowanie ostrożności co dla mnie oznacza np. rezygnację z wiz > yty na dużym bazarze czy właśnie wycieczkę do Stambułu. > Sądzę, żeby było zagrożenie dla turystów przebywających w hotelach na basenie c > zy na plaży to komunikat MSZ brzmiałby nie podróżuj, a takiego komunikatu nie m > a. > Ja też się wybieram do Turcji i nie zamierzam rezygnować, no chyba jedynie w pr > zypadku komunikatu MSZ odradzającego wyjazdy także do kurortów. > Nie twierdzę, że sytuacja jest komfortowa, bo jednak istnieje zagrożenie terror > ystyczne, ale zagrożenie terrorystyczne istnieje w wielu innych krajach europej > skich, a ja nie bardzo widzę możliwość na zamianę na jakąś ofertę do innego kra > ju spełniającą moje oczekiwania, bo albo zdecydowanie za drogo albo standard ni > ezadowalający, a spędzenie urlopu w domu nie bardzo mnie cieszy. > Ja jadę w okolice Bodrum, nie wybieram się do Stambułu, ani na żadną dalszą wyc > ieczkę, więc pojadę bez obaw (chyba, ze sytuacja zmieni się drastycznie).