isabeau napisała: > > Ciekawi mnie jeszcze tak poza tematem jaki jest najlepszy turecki > > kebab-nazwa w lokalnych knajpkach-z czego jest > > Pozwolę sobie odpowiedzieć na gastronomiczną część pytania, mam nadzieję, że Gr > ażyna się nie pogniewa :) > Odmian kebabów jest w Turcji mnóstwo, ten najbardziej znany poza Turcją to Döne > r kebab (cienkie plasterki mięsa z pionowego rusztu). > Najsmaczniejszy wg mnie jest İskender kebab (podawany w sosie pomidorowym, > z dodatkiem jogurtu, mniam), tutaj zamieściłam opis: > turcjawsandalach.pl/content/kebaby#skenderkebab > Wiele osób zachwala sobie również Adana kebab (grilowane mięso podawane z dodat > kiem grilowanych warzyw): > turcjawsandalach.pl/content/kebaby#Adanakebab > Dla miłośników bakłażanów odpowiedni będzie Patlıcan kebab: > turcjawsandalach.pl/content/kebaby#Patlcankebab > Życzę smacznych przeżyć w Turcji! >