• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

isabeau  napisała: 

> > Ciekawi mnie jeszcze tak poza tematem jaki jest najlepszy turecki
> > kebab-nazwa w lokalnych knajpkach-z czego jest
> 
> Pozwolę sobie odpowiedzieć na gastronomiczną część pytania, mam nadzieję, że Gr
> ażyna się nie pogniewa :)
> Odmian kebabów jest w Turcji mnóstwo, ten najbardziej znany poza Turcją to Döne
> r kebab (cienkie plasterki mięsa z pionowego rusztu).
> Najsmaczniejszy wg mnie jest İskender kebab (podawany w sosie pomidorowym,
>  z dodatkiem jogurtu, mniam), tutaj zamieściłam opis:
> turcjawsandalach.pl/content/kebaby#skenderkebab
> Wiele osób zachwala sobie również Adana kebab (grilowane mięso podawane z dodat
> kiem grilowanych warzyw):
> turcjawsandalach.pl/content/kebaby#Adanakebab
> Dla miłośników bakłażanów odpowiedni będzie Patlıcan kebab:
> turcjawsandalach.pl/content/kebaby#Patlcankebab
> Życzę smacznych przeżyć w Turcji!
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się